Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2006, 04:28 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default 192digital i/o max number of aes channels

am I reading the literature correctly? I see that our 192 digital i/o came equipped with 2 aes cards, each capable of 8 in and 8 out for a total of 16 in and 16 out aes that can be used simultaneously on this unit. There are 2 empty slots to the right that we want to fill up for more channels

we want to get at least 32 simultaneous channels of aes OUT of Pro Tools at a max sample rate of 96k.

I thought we could fill in the other 2 slots with the same cards and achieve that. however I am reading the 192 digital i/o literature from digi and it says

"of those 32 possible channels, 16 can be accessed simultaneously"

so does that mean that if I want 16 more channels of aes out of pro tools, that I have to buy a whole new 192 digital i/o and that just buying 2 more aes cards for the 2 empty slots on our current 192 digital i/o will not let me achieve 32 aes pro tools outputs at 96k?

and all of this is disreguarding the 2 extra channels of aes in XLR format that come built into the 192's....those won't be much benefit to us

i'm fairly certain I know the answer, but wanted to check with all my pro colleagues first. thank you to anyone who could enlighten me
__________________
iMac 27 inch Quad Core 3.4 GHz
OS X 10.8.2
24 GB RAM
Digi 002 Mixer
PT 10.3.4 + PT 10 HD

MacBook Pro 2.4 GHz Core 2 Duo
OS X 10.8.2
6 GB RAM
Mbox 2 Pro
PT 10.3.4 + CPTK
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2006, 04:52 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: 192digital i/o max number of aes channels

Each 192 can only address 16 I/O at a time.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2006, 05:36 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default Re: 192digital i/o max number of aes channels

thanks, Rail! guess it's time to fork up another couple grand at least, oh well.
__________________
iMac 27 inch Quad Core 3.4 GHz
OS X 10.8.2
24 GB RAM
Digi 002 Mixer
PT 10.3.4 + PT 10 HD

MacBook Pro 2.4 GHz Core 2 Duo
OS X 10.8.2
6 GB RAM
Mbox 2 Pro
PT 10.3.4 + CPTK
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn Off fan on 192digital interfaces Capobeat Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-26-2011 10:11 AM
Banks and number of channels steinvegardstavik Artist Series 13 09-05-2011 10:27 AM
Ensemble or 192digital as master clock? koka Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-14-2009 12:20 PM
Max number of channels in a 4.2 rig confusion? ppuskari2 Digidesign Hardware & Software 2 01-09-2006 03:17 PM
about 192digital problem spoonman0923 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-09-2003 06:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com