Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2019, 04:11 AM
simondo simondo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Leeds UK
Posts: 63
Default Core Audio???

So I know you cannot listen to Youtube, Itunes etc whilst Pro Tools HD is open.

So how do I listen to other apps whilst working in Pro Tools HD?

I have an Mbox2 mini. Could I install a driver for that and use that for core audio whilst PTHD is open? Or will there be a driver clash?

I also have a M-Audio Lightbridge.

Can anyone shed some light on this. Any solutions?

Studio:
PT10 HD4
192
Mac OSX 10.9.5
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2019, 11:13 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,064
Default Re: Core Audio???

Safest, easiest way is to set mac sound output to internal (minijack out on mac) and connect it to the 192. Then use a aux track in PT. I'm pretty shure you can't mix HD TDM and drivers for those interfaces.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2019, 12:00 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,449
Default Re: Core Audio???

Quote:
Originally Posted by simondo View Post
So I know you cannot listen to Youtube, Itunes etc whilst Pro Tools HD is open.

So how do I listen to other apps whilst working in Pro Tools HD?

I have an Mbox2 mini. Could I install a driver for that and use that for core audio whilst PTHD is open? Or will there be a driver clash?
Just fire up the other apps, they can use any other CoreAudio resources on the systems, Built-In output, the Mbox2 Mini, whatever you want.... the challenge is what do you want to do with that analog output? Get them to the same monitors as the HD system is using? To separate headphones? Separate monitors? Do you have a monitor controller? More info needed...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2019, 12:57 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,191
Default Re: Core Audio???

Quote:
Originally Posted by simondo View Post
Can anyone shed some light on this.
You cannot combine any other interfaces with HD hardware. That is rule number one. Next steps explained already.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002-using FW & core-audio drivers to output audio to mac WITHOUT using ProTools DaveZ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 04-12-2012 01:53 PM
7.4.2 Audio level drops and Issues with Core Audio misterwine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-08-2008 09:14 PM
Pcie core + Core audio + Tiger, does it work? fantomaz Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-21-2005 02:04 PM
Problems w/Core Midi and core audio MBox 6.1 letrev 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-03-2003 02:43 PM
Core Audio X: Live & PT sharing audio interface? ashdot Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-03-2003 11:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com