Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-21-2016, 11:44 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Quote:
Originally Posted by jdleyden@mac.com View Post
What resistor did you end up using? From my search I'm, looking at:
10k 1 % 1/8W 75 V
1608/0603

Or is the case code 2012/0805?
I have a couple of bad HD Pcie cards if it helps for parts.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #12  
Old 12-22-2016, 09:31 PM
jdleyden jdleyden is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 19
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Barry,

I'm looking for the resistor that goes in R35, just want to make sure I get the right one before I bring it in to my work and use their PCB soldering station.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-06-2017, 12:45 PM
SoundVillageStudio SoundVillageStudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Rome-Italy
Posts: 13
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Hello, when i launch Protools appears DAE error -1115 and my ProTools HD 8 can't start...
My system is HD 1, with 1 Core Card PCI-X and 96 I/O
Digitest doesn't recognize any pci cards

is the card?
Is the 96 I/O?
is the snake link?

Please help me, best regards
Reply With Quote
  #14  
Old 03-06-2017, 12:47 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Quote:
Originally Posted by SoundVillageStudio View Post
Hello, when i launch Protools appears DAE error -1115 and my ProTools HD 8 can't start...
My system is HD 1, with 1 Core Card PCI-X and 96 I/O
Digitest doesn't recognize any pci cards

is the card?
Is the 96 I/O?
is the snake link?

Please help me, best regards
Start by "exercising" everything. In other words, unplug everything, pull out the card, vacuum or blow out any dust etc, then put it all back together.

Sometimes reseating everything can knock loose dust or minor corrosion.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-06-2017, 10:34 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,199
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Sometimes reseating everything can knock loose dust or minor corrosion.
Yes. And this should be done more often than only when something is not working. The box has pretty good AD conversion but audio has to come through those grey ribbon cables which are notorious for bad connectors.

(in a perfect world it would be soldered but as it makes servicing much slower there has to be some quick way to unplug it -- so there we are, have to reseat connectors every five years)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #16  
Old 03-07-2017, 02:51 PM
SoundVillageStudio SoundVillageStudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Rome-Italy
Posts: 13
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

I've do all of those precious tips, and so i removed the card from slot, clean etc.
I have also changed the slot PCI, putting the card in another one...but nothing is changed. Digitest doesn't recognize anything.
How can i be sure that the problem is the card? Maybe the 96i/o or the slot PCI of my computer?
I wanna learn more about it....if someone know please tell me...
My best
Reply With Quote
  #17  
Old 03-08-2017, 12:24 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,199
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Quote:
Originally Posted by SoundVillageStudio View Post
How can i be sure that the problem is the card? Maybe the 96i/o or the slot PCI of my computer?
Remove all cards from the computer and use little alcohol-based cleaner to clean the PCIe connector (perhaps little alcohol-based beverage for you as well). Then re-seat the core card only. If it was a bad connection, it should now have been fixed. You can try for another slots as well, but I don't think that a slot suddenly breaks if the motherboard is otherwise functional.

If the digitest doesn't recognise 96 i/o and it powers up, you might have a faulty digilink cable.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-08-2017, 10:21 AM
SoundVillageStudio SoundVillageStudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Rome-Italy
Posts: 13
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Thank you for the time you spending to me, in my mac (hackintosh with OS 10.5.8) if i select: [finder>info about my mac>hardware>slot pci] it appears a message: no pci seems to be installed.
And...
I'll read better the guide, but i don't find any digi 96 test.
P.s. i remember you that is a Core Card PCI-X, not a PCIe.
Thanks
Reply With Quote
  #19  
Old 03-08-2017, 10:36 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,199
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

PCI-X or PCIe it doesn't matter, the digitest must see it
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #20  
Old 03-12-2017, 02:08 PM
SoundVillageStudio SoundVillageStudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Rome-Italy
Posts: 13
Default Re: broken HD Core Accel card and nearest Digidesign Technical Support Office

Thanks, digitest doesn't recognize the core card...any other test to suggest me?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE) Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-02-2017 07:52 AM
FS: Digidesign HD Core Card and Accel Card - PCIX/PCI N1h1l1ty Buy & Sell 7 05-30-2015 11:35 AM
Digidesign Technical Support onepercentfree 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-02-2009 07:59 PM
Digidesign Technical Support Line cetanorak 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-16-2009 05:00 PM
what is up with digidesign technical support kraaag 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-12-2004 05:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com