Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-03-2016, 10:14 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,751
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

There's also Vienna Power Pan.

To the op:
I know you mentioned that you tried linking the pan pots; have you tried inverse linking?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #12  
Old 11-03-2016, 12:33 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,670
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

You can also change the pan law in Pro Tools. SETUP>SESSION Pan Depth.

I'm not sure I agree with your conclusion that it's better to have one knob instead of two. Having two pan knobs is much better than having one since you have more options and you are not having to use a plugin to adjust the stereo balance IMO.

This was an interesting discussion on panning.
https://www.gearslutz.com/board/musi...ot-vs-2-a.html

You could also split your stereo track to 2 mono tracks if you prefer and adjust pan and level that way.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-03-2016, 03:02 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,321
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
There's also Vienna Power Pan.
Just curious, what's that? Nothing on Google that points to a plugin you can buy.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #14  
Old 11-03-2016, 06:04 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,751
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
Just curious, what's that? Nothing on Google that points to a plugin you can buy.
You must have missed it as I found a couple of references via Google. But to make things easy it's part of Vienna Suite and Vienna Suite Pro. See this page: https://vsl.co.at/en/Vienna_Software...uct_Comparison
It's one of many plugins in a combo package from VSL.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #15  
Old 11-03-2016, 07:53 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,321
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

I saw pretty much the same links, I just couldn't find how to buy it separately. Thanks!
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #16  
Old 11-04-2016, 05:20 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,751
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
I saw pretty much the same links, I just couldn't find how to buy it separately. Thanks!
You can't; you have to buy the whole bundle and there's some pretty good stuff in there.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!

Last edited by musicman691; 11-04-2016 at 10:01 AM. Reason: correct mispelling
Reply With Quote
  #17  
Old 11-04-2016, 06:11 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,321
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
You can't; you have to but the whole bundle and there's some pretty good stuff in there.
Thanks
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #18  
Old 11-05-2016, 01:08 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

have you looked at this
http://www.music-sound-lab.com/pan-plugin-spanner.html
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #19  
Old 11-16-2016, 06:18 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,321
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

It's 300 dollars!
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #20  
Old 11-17-2016, 06:24 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,751
Default Re: Single pan knob on a stereo channel?

My other daw (Digital Performer) has a single pan knob on a stereo track. So it can be done. And it's not a balance control like on a home stereo.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MC Mix-Stereo channel right side panning priorytools Artist Series 3 08-29-2012 10:54 AM
LFE channel panning? czorro Post - Surround - Video 6 09-09-2010 10:49 AM
Cueing Stereo Channel with one Wedge and Reversing Phase on a Stereo Aux 0675477985@orange.fr VENUE Live Sound Systems 1 11-20-2008 05:29 PM
bouncing problems with regular & automated panning Marvin the android 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-22-2008 04:18 AM
Can't insert a stereo plug-in without creating a stereo aux channel?! Kickin.da.speaker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 03-22-2002 02:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com