Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-12-2020, 04:59 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 363
Default Install Pro Tools 2020 beside Pro Tools 12?

I'm on a Mac, and I'm pretty sure this is feasible, but is this safe to do, by changing the name of my current version of Pro Tools 12 to "Pro Tools 12", I can then install Pro Tools 2020 to run it in parallel (not at the same time obviously) and test it on my system to see how it works?

If so, anything to worry about when doing this? Do you guys do this with new versions?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2020, 05:02 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,248
Default Re: Install Pro Tools 2020 beside Pro Tools 12?

Yes as long as your system is compatible with 2020. Your plugins and the pref files are shared so that could cause issues. Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2020, 05:29 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,076
Default Re: Install Pro Tools 2020 beside Pro Tools 12?

Not supported anyway. Compatibility info here.

Basically you need 10.13.6 or later for 2020.x and maximum of 10.13.2 for 12.8.3 -- but with that said, I'm pretty sure 12.8.3 works just well on 10.13.6, just not tested by Avid.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2020, 05:34 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,248
Default Re: Install Pro Tools 2020 beside Pro Tools 12?

Now if I wanted to check compatibility.... I'd do a clean macOS install on a partition/container on your boot drive or if not room there then on a spare SSD... install of macOS does not take too long and you know you have a perfectly clean install when done to test with.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 2020.5/2020.3 Compatibility with Catalina 10.15.4? derrickhou macOS 4 07-26-2020 07:46 AM
Unistall and Install Pro Tools 2020- Questions Zak7 Pro Tools 2020 5 05-06-2020 10:57 AM
new install of Pro Tools 2020.3: two questions dg27 Pro Tools 2020 5 04-11-2020 02:49 PM
Cannot install Pro Tools 2020.3 (macOS) iz_thewiz Pro Tools 2020 1 04-06-2020 12:16 PM
Cannot install Pro Tools 2020.3.0 on Catalina in any which way moyno85 Pro Tools 2020 3 04-04-2020 03:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com