Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 08-17-2011, 08:34 AM
Nyx Nyx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Lawrenceburg
Posts: 4
Default MIDI making me tear out my hair.

Ok,

I have kind of an old setup that I bought all together a few years back. Its Pro Tools LE 7.3 with the update, an Mbox Mini and an Axiom 61 key controller. Although I have successfully recorded midi as instrument tracks before in other projects every time I use the great ambient piano sound in Xpand it is MAJORLY off time. I have Sampletank 2 and Reason 5.0 and both seem to record ok, but Xpand just gives me fits. The notes are all chopped up and off time on playback. I am not a bad piano player, and I can hear very clearly what it is that I have done when playing it but upon playback I want to kick my computer out the window. Since I am pretty much on my own as a musician and rely on midi to fill in a lot of gaps it has been quite a source of frustration for me. Another thing is despite the fact that I have recorded many things, I kind of fumbled on learning the program fully and mostly felt my way through the basic functions. The tutorial they had with the program was pretty outdated and most people out there are using a newer or different version on YouTube, so it doesn't really help me. I literally know very little about how the program works so if its a setting that I got wrong then I would not really know what to do unless given instructions on how to find it, I am pretty computer savvy in general but not with Pro Tools. I was thinking the problem could be with Xpand itself, so I am going to update it when I get a chance. Any further advice or assistance would be met with a great deal of appreciation.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tear apart my mix? slater05 General Discussion 5 01-12-2011 02:12 PM
READY TO PULL MY HAIR OUT!! *MIDI Question* carrow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-03-2005 03:06 AM
pulling out my hair - MIDI record setup problem! tyy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-08-2004 06:20 PM
Hair tear Faux Pas Pro Tools TDM Systems (Mac) 15 07-08-2003 04:06 PM
Wear and tear. Is my 001 is getting old? keny 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 08-19-2002 12:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com