Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-11-2016, 02:44 PM
clemens clemens is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: ticmusic vienna
Posts: 33
Default Dock dosen t power down when switching down

Got the Dock - firmware is uptodate √

problems with mounting in EUControl - strange - when powering down the unit
by switch - it goes offline in EUControl but soft keys STAY ILLUMINATED - when when switching on again - the unit dosen t initialize - no fader start up - soft keys are still illuminated - nothing happens - no Dock in EUControl.

NOW if I unplug the unit from electricity - no more lights of course - then reconnect to power and switch on - the unit initializes - starts up AND now Dock comes up in EU Control too ! Seems the unit freezes while powering down procedure

Without unplugging from electricity I can't get Dock back to live and mounted in EUControl

Any idea? Is there a hardware reset for Dock ?

software/hardware firmware uptodate PT 12.5 HDX OSX 10.10.5

Last edited by clemens; 06-11-2016 at 02:50 PM. Reason: forgot a question
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2016, 10:19 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: Dock dosen t power down when switching down

Quote:
Originally Posted by clemens View Post
Got the Dock - firmware is uptodate √

problems with mounting in EUControl - strange - when powering down the unit
by switch - it goes offline in EUControl but soft keys STAY ILLUMINATED - when when switching on again - the unit dosen t initialize - no fader start up - soft keys are still illuminated - nothing happens - no Dock in EUControl.

NOW if I unplug the unit from electricity - no more lights of course - then reconnect to power and switch on - the unit initializes - starts up AND now Dock comes up in EU Control too ! Seems the unit freezes while powering down procedure

Without unplugging from electricity I can't get Dock back to live and mounted in EUControl

Any idea? Is there a hardware reset for Dock ?

software/hardware firmware uptodate PT 12.5 HDX OSX 10.10.5
What is probably happening is that you are hitting a bug where disconnecting the Ethernet cable while the unit is powered on is crashing the Dock. You have to disconnect/reconnect power cable in the back to resolve the issue. Is that what's happening?
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2016, 06:29 AM
clemens clemens is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: ticmusic vienna
Posts: 33
Default Re: Dock dosen t power down when switching down

Hy Kyle - could be this bug

but I have the same issue when staring up the studio -ethernet is connected via S3 - everything S3 /PTControl comes up, but no DOCK -after unplugging and replugging power cable Dock comes up in EUControl .

Do you have any hardware reset for the unit ?

Thanks clemens
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2016, 02:45 PM
johanvegna johanvegna is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kungsör, Sweden
Posts: 11
Default Re: Dock dosen t power down when switching down

I have the same issue.
Things get stuck from time to time and I have to reset the Dock. But the only way is to unplug the cable, the switch does not work.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-24-2016, 06:36 AM
clemens clemens is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: ticmusic vienna
Posts: 33
Default Re: Dock dosen t power down when switching down

I ve got it now :
power on studio -power up S3 - start up computer (now network between Mac and S3 is stable) - now power on dock (which is connected to S3) - start up ipad Control app - start up EUCON - start PT .

Never had this issue again ! ;-) Working great !!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching from g4 power pc mac tower to macbook moves 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 02-15-2010 12:35 PM
Switching from Power PC to G5 Intel Mac-Mbox paul5mq 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-24-2006 08:32 PM
Protools dosen't recognize Mbox chung@pianodrag.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-01-2004 10:31 PM
Anybody get less power switching from OS8.6 to OS9.2? brandonelam 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 03-06-2003 07:27 AM
System dosen't recognize Hardware BTV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-28-2003 05:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com