Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2014, 03:08 AM
386 386 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Posts: 5
Default MBox Pro 3 - Powers up, but not recognised by any system

So, my MBox Pro 3 has died it seems. Have been using it for a year or two, then suddenly stops working (no software or hardware changes, didn't even have any inputs connected to it at the time). Still powers on (Power and Spkr light on), but that's it. Doesn't come up in device manager, sound options, Pro Tools, or the MBox control panel. Tried six unique Firewire cables. Tried two Firewire cards, plus my onboard Firewire. No luck. Tried an uncountable amount of drivers/uninstalling/reboot combos. I also tried it on a laptop. No change in behaviour.

It's only ever sat in my clean studio, no bumps or spills. Still looks like new.

What's my best course of action? Where can I get it repaired in Australia? Any estimates for how much the repair will cost or how long it will take?

Pretty frustrated and desperate at the moment. Any help will be sincerely appreciate. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2014, 07:13 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: MBox Pro 3 - Powers up, but not recognised by any system

Have you hotplugged it? It sounds like the firewire chip on the Mbox might be fried.

You can contact Avid here:
Australia 612-9420-3066 / 03-3505-7957

You will need an Avid Support Code (ASC) that you should have received free when you registered your Mbox.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Mbox 2 Pro Isn't Recognised in OSX mintin42 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-05-2009 10:30 AM
How to get 003 recognised in system prefs sureno 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 09-09-2009 07:05 AM
New MBox 2 powers up, but not connecting to software. sford422 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-04-2007 08:54 PM
Mbox not recognised paul harmer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-27-2004 01:16 AM
001 Pop as system powers down... BHeller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-16-2001 10:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com