Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-07-2010, 04:52 PM
amysedivy amysedivy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Crashing while loading audio - help!

I have a MacBook running Snow Leopard 10.6.2, and ProTools LE 7.3.1. Pro Tools crashes while loading the DAE files at different times in program start-up. One is in the initial application loading. The second is while initializing the audio resource files of a session. The last is while trying to import .aif or .mp3 files into a session. I have tried reinstalling ProTools various times. I have tried zapping the pRAM, updating ProTools from the DigiDesign website, and trashing .plists and preferences from the library before updating. I have tried opening a new session, saving it, then importing the audio mp3. All to no avail. The problem persists. The program continues to crash. Does anyone have a fix or some advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2010, 05:01 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: Crashing while loading audio - help!

Quote:
Originally Posted by amysedivy View Post
I have a MacBook running Snow Leopard 10.6.2, and ProTools LE 7.3.1. Pro Tools crashes while loading the DAE files at different times in program start-up. One is in the initial application loading. The second is while initializing the audio resource files of a session. The last is while trying to import .aif or .mp3 files into a session. I have tried reinstalling ProTools various times. I have tried zapping the pRAM, updating ProTools from the DigiDesign website, and trashing .plists and preferences from the library before updating. I have tried opening a new session, saving it, then importing the audio mp3. All to no avail. The problem persists. The program continues to crash. Does anyone have a fix or some advice?
Anything below PT 8.0.3 isn't compatible with SnowLeopard. You're running 7.3.1.
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2010, 05:50 PM
amysedivy amysedivy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Crashing while loading audio - help!

I thought 8.x was only Pro Tools HD? I have LE. is it the same problem?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2010, 05:59 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: Crashing while loading audio - help!

Quote:
Originally Posted by amysedivy View Post
I thought 8.x was only Pro Tools HD? I have LE. is it the same problem?
Yes
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
  #5  
Old 03-07-2010, 06:08 PM
amysedivy amysedivy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Crashing while loading audio - help!

okay - but there was an update, 7.3.1cs6 that said it was compatible with Snow Leopard. But maybe it's not?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2010, 06:19 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: Crashing while loading audio - help!

Read this link: http://www.digidesign.com/index.cfm?...5&itemid=22904
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2010, 06:29 PM
amysedivy amysedivy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Crashing while loading audio - help!

well, yes, that explains it. i guess i have to spend money. am downloading version 8 now. THANKS for your help.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2010, 06:47 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: Crashing while loading audio - help!

No Problem
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT8 crashing when loading a session marrap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-30-2008 03:39 PM
Crashing on start up when loading DAE and MIDI? fadein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-10-2005 09:14 AM
DigiReWire crashing pro tools on loading crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-25-2005 10:28 AM
System crashing on loading LE 6.1 Please help!!!!! pezza 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-30-2004 03:16 AM
system crashing on loading LE win XP please help pezza 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-28-2004 07:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com