Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2019, 03:31 PM
yl956 yl956 is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: houston
Posts: 52
Default programming mouse buttons

does any 1 know how to configure mouse buttons in protools i wanna set some of my extra mouse buttons to seperate,slip mode,grid mode and zoom in n out (windows 10 protools 12)

Last edited by yl956; 01-12-2019 at 03:43 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2019, 03:54 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,027
Default Re: programming mouse buttons

Best third party mouse driver for Windows I've found.

Here's how my mouse is set:

7 Button Mouse Shortcuts specifically for Pro Tools (Logitech M500 is great using X-Mouse Button Control):

Set the Right Click for “B” (Separate Clip at Cursor in Commands Focus mode)

Set the Scroll Down Wheel Button for “Ctrl + B” (Clear) [Pro Tools on Windows does not allow “Delete” to be programmed to the Scroll Wheel Down Button, but it allows Alt + Scroll Wheel Down Button to bring up the Bounce Dialogue]

Set the Back Thumb Button for “+” (plus) on the Numeric Keypad (nudges right by the Nudge Value) [Nudge works on the cursor, selection, clip and automation]

Set the Front Thumb Button for “-” (minus) on the Numeric Keypad (nudges left by the Nudge Value) [Nudge works on the cursor, selection, clip and automation]

Set Scroll/Tilt Right for Right Click

Set Scroll/Tilt Left for Delete
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 01-13-2019, 09:36 AM
yl956 yl956 is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: houston
Posts: 52
Default Re: programming mouse buttons

ok thanks i havent purchased a mouse yet so if you say it works defiantly gonna purchase that mouse..do you know if theres a m500 wireless mouse?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-13-2019, 04:10 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,027
Default Re: programming mouse buttons

I don't use wireless, don't trust it with Pro Tools. Only wired K&M here.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5MC Mouse programming eggsmack System 5 1 05-01-2017 12:13 AM
Mouse buttons Scintillaterich Pro Tools TDM Systems (Win) 0 12-09-2006 08:31 AM
mouse buttons x9blade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-03-2005 06:57 PM
Mouse / optional buttons in PT mixerboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 05-14-2003 08:53 PM
Mouse buttons milesyoung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-08-2002 06:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com