Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1141  
Old 04-25-2019, 01:44 AM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by Emcha_audio View Post
Price policy apart, In a business where client are looking for stability and assurance that their paying time in studio will not be fraught with loss of time on crashes, one is best not to be on the breaking edge of technology if their system is rock solid. We may all be vexed by the Pricing policy Avid and other companies have embraced, the sole responsibility of compatibility and stability remains on you (the professional who are offering their services for money). Jumping on every OS release is the best way to make sure that you will not be able to offer a stable system to your clients.
Really, that's the part in my post you felt the need to comment on? Good stuff.
Okay, I never said being on the bleeding edge of tech is advisable. I don't know where you're coming from or why you feel the need to patronize.
I have three different locations I do most of my work. Each has at least two running workstations (mostly Hackintoshes safe for one iMac Pro) as well as a 100% by Avid certified computer (cheesegrater MacPros) running a 100% by Avid supported OS (High Sierra) - as a backup should things go south with the more modern rigs.
So don't worry about me, and the stability and service I present to my clients, I'm doing fine, thank you.

However, the backups are backups, collecting dust because I haven't needed them in a while. And my Hackintoshes as well as my iMac Pro are running Mojave, and as many others PT is running fine for me in this config (after a few bigger issues with the iMac Pro and Avid support being involved for a while.)
So what is your point? Was that another dumb attempt at defending Avid? They don't need to provide Mojave support, since you shouldn't work with recent tech anyways? Are you guys still serious?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #1142  
Old 04-25-2019, 01:59 AM
Basstian Basstian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 294
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
Really, that's the part in my post you felt the need to comment on? Good stuff.
Okay, I never said being on the bleeding edge of tech is advisable. I don't know where you're coming from or why you feel the need to patronize.
I have three different locations I do most of my work. Each has at least two running workstations (mostly Hackintoshes safe for one iMac Pro) as well as a 100% by Avid certified computer (cheesegrater MacPros) running a 100% by Avid supported OS (High Sierra) - as a backup should things go south with the more modern rigs.
So don't worry about me, and the stability and service I present to my clients, I'm doing fine, thank you.

However, the backups are backups, collecting dust because I haven't needed them in a while. And my Hackintoshes as well as my iMac Pro are running Mojave, and as many others PT is running fine for me in this config (after a few bigger issues with the iMac Pro and Avid support being involved for a while.)
So what is your point? Was that another dumb attempt at defending Avid? They don't need to provide Mojave support, since you shouldn't work with recent tech anyways? Are you guys still serious?
Auch wenn Du zu 100 % Recht hast, solltest Du an Deinem Ton im Umgang mit anderen arbeiten. Bitte!
__________________
Mac Pro 3,7 GHz Quad-Core Intel Xeon E5
Mac OS 10.14
ProTools Ultimate 2018.12
Video Slave 3.4
Reply With Quote
  #1143  
Old 04-25-2019, 02:06 AM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by Basstian View Post
Auch wenn Du zu 100 % Recht hast, solltest Du an Deinem Ton im Umgang mit anderen arbeiten. Bitte!
Oh, Hergott im Himmel... Ich brauche keine Belehrungen in Bezug auf den Umgang mit anderen, ich bin schon groß und mein Charakter gefestigt.
Mein Umgang ist m.E. der Sache angemessen. Wenn ich Idiotie sehe, darf ich sie Idiotie nennen. Es gibt einen Unterschied zwischen Benennung und Beleidigung. Ich beleidige niemanden, aber muß Schwachsinn nicht mit Ehrfurcht und Demut begegnen, sondern darf ihn beim Namen nennen.
Wenn Du das anders handhabst - bitte, gerne. Aber bitte heb' Dir Belehrungen für Deinen Nachwuchs oder Deine Haustiere auf.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #1144  
Old 04-25-2019, 03:09 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,292
Default Re: Pro Tools 2019 !

Wow people can't even be bothered to argue in English on here anymore. I'll chip in with my pidgin Welsh if you think that will help.
Reply With Quote
  #1145  
Old 04-25-2019, 03:20 AM
RobertDorn RobertDorn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 160
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
So what is your point? Was that another dumb attempt at defending Avid? They don't need to provide Mojave support, since you shouldn't work with recent tech anyways? Are you guys still serious?

Yes, to sum it up:
1) shut up and pay, also for nothing in return
2) it’s your fault when AVID doesn’t release a compatibility update

haha
__________________
Apple iMac Pro 10-core 3GHz | 128GB ram | Mac OS 10.13.6 | Universal Audio Apollo X16 & X8P | Pro Tools Ultimate 2019.6
Reply With Quote
  #1146  
Old 04-25-2019, 03:46 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,537
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Wow people can't even be bothered to argue in English on here anymore. I'll chip in with my pidgin Welsh if you think that will help.
Would be fun anyway
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #1147  
Old 04-25-2019, 03:54 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 105
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by RobertDorn View Post
1) shut up and pay, also for nothing in return
This thread is getting boring. As I said in a previous post, Avid charge us this money simply because they can. They're a business - they're not a charity or a government body, and this is not a democracy. So the only option you have is to vote with your feet.

The one other thing you can do is this: if you can show that Avid entered into a legal agreement with you to provide an updated version of the software within a certain time and failed to do so, you can ask for your money back under the terms of whatever consumer protection legislation applies in your country. But you won't be able to show that.
__________________
--
Justin

Mix room: Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2019.6/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Allen & Heath ZED-436 for fun

Studio: Apple Mac Pro 5,1 mid 2012 2x 3.46Ghz 6-Core Xeon, 64GB RAM, GeForce GTX 970 graphics, OSX Sierra 10.12.6/Pro Tools Ultimate 2018.12/HDX1/Avid HD 16x16, Digidesign 192 16x16, Digidesign 192 16x8/Custom Raindirk Symphony 32ch. front end
Reply With Quote
  #1148  
Old 04-25-2019, 09:05 AM
stanonbass stanonbass is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 912
Default Re: Pro Tools 2019 !

I am fine with being charged money if the product I am receiving is worth the cost. Its just not.



We are 4 months into the year and still no new version of protools. And what features are we getting for 400 a year? I am seriously wanting my money back at this point. They just don't have their crap together it seems. I might move to a totally different system soon. Cubase and studio one are looking more and more like something I will consider soon.



I could have kept my money and canceled the subscription and be in the exact same place I am now. On the same version. 2018.12.
Reply With Quote
  #1149  
Old 04-25-2019, 09:54 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 738
Default Re: Pro Tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
There's lots of competition in the "Pro" market. Yamaha, Digico, Soundcraft, Midas, Studer, Allen and Heath, SSL, StageTec, Calrec, AMS/Neve, Rupert Neve, Meyer Sound, and others all build recording, broadcast, live sound and control surfaces for Protools (and other DAWs) at the same price point, or higher, than the S6, S6L, and S3 surfaces.

What there ISN'T is competition in the home and project studio markets. Other than the Artist Mix, Presonus Studio Faderport, and Behringer X-Touch, there's basically no control surfaces that are affordable for the home and small studio market. And forget trying to find a decent real console for that market that isn't used or 20+ years old. (I have a 48 channel Soundtracs Quartz for sale if anyone is interested). And forget trying to find a current product that will work as BOTH a live sound console and a control surface for Protools. I have a Yamaha DM2000 that I will be using once I sell the Soundtracs console and free up that space in my remote truck. (I also have an Artist Mix).

The Pro market isn't about less competition, it's about better margins than the home and project studio market.
This train wreck of a thread lets me feel i can safely go off topic and reply that i use a Qu32 for both control surface and interface for PT2018 Native in "Home" studio. It does not have all the functionality of an S series but with a street price ~ 2500 USD for 32 inputs, etc and much less for an Qu16 I would say they are workable for live and small/project studio work without breaking the bank. More than necessary for singer/songwriter/100 VI type work , but i can record a whole band at once with multiple mics on pretty much anything.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #1150  
Old 04-25-2019, 11:47 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,807
Default Re: Pro Tools 2019 !

It's April 25th. When does the Pro Tools 2020! thread begin?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019 features for pro tools vanilla ? cmbourget Pro Tools 2018 29 03-04-2019 04:00 PM
Namm 2019 jeffro General Discussion 2 01-26-2019 11:22 AM
Looks like at least 2019 before new Mac Pro K Roche Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 04-19-2018 07:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com