Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-26-2015, 06:34 AM
Alinae Alinae is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Switzerland
Posts: 2
Default DIGI002 + PT10 + Maverick

Ok... (Sorry for my bad English)
First of all, my last computer has recently been out of service so I had to buy a new one.

I knew that Maverick had some compatibility problems with the Digi002 but I had to work so I bought a new apple retina macbook pro.

Installation worked as a charm, I installed the latest drivers, connect the unit, unit get recognized by PT10. Until here no problem (yay!).

Buuuut...
With the latest drivers, i got a crappy high CPU usage of kernel_task while I'm connected with my DIGI002. After a few takes, I also get noisy clicks and I have to restart PT. I've been through forums and I discovered that I wasn't alone. So I tried older drivers, kernel_task disapeared but I'm getting quite every minutes of playback a CPU error. (-6083)

I checked my CPU in PT and on my Activity Monitor. I got 40% on a 2.6 GHz i7 core with 16 Go Ram... I tried to change the number of processor used, the buffer and all the other options, no difference between a 1024 and a 32 Buffer size. So it's clearly coming from drivers isn't it?

Sound strange. Any recommandation?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-26-2015, 11:04 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,274
Default Re: DIGI002 + PT10 + Maverick

All I can add is that Pro Tools 10 works fine with my 002 Console on my mid-2012 Macbook Pro running OSX 10.8.5. So, if I were to venture a guess, it does sound like it might be a Mavericks problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2015, 02:10 AM
Alinae Alinae is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Switzerland
Posts: 2
Default Re: DIGI002 + PT10 + Maverick

Yeah I totally agree with you, all the people that are experiencing such kind of issues are on Maverick. I decided to buy a new interface, can't stop recording until an hypothetic fix pops out... Thx Avid for supporting Legacy products.

Why don't they make their drivers open source so more interested and able people than their techteam could build fix? I'm pretty sure that the Pro Tools community would do that...

Anyway, I bought a TC Electronic Konnekt 48. I'll miss my 002R
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2015, 11:16 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: DIGI002 + PT10 + Maverick

2 words: NASDAQ listing
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools First and Maverick marshall22 Pro Tools | First Discussion 1 08-12-2015 03:36 AM
Maverick with Pro Tools LE 8.0.5 goose22j 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 12-03-2014 10:18 AM
Maximizing stability pt10/11 digi002 macmini mavericks terryrocks macOS 0 10-27-2014 10:54 AM
7.3 on Maverick Henchman Post - Surround - Video 3 07-28-2014 05:37 PM
pt10 / digi002 / sony products / driver weirdness SupreGlu Windows 4 04-03-2012 05:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com