Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-16-2013, 11:30 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,630
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

The hidden track functionality will be an amazing help with layouts (CFG)! Thanks for the hard work and the notification.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #12  
Old 12-17-2013, 06:09 AM
eesn eesn is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: london
Posts: 157
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Quote:
Originally Posted by JC Haydon View Post
EuControl 3.1
just to double-check and confirm: is this compatible with Pro Tools 10?
Reply With Quote
  #13  
Old 12-23-2013, 07:43 PM
amuntner amuntner is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: New York, NY
Posts: 36
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Reporting an issue after upgrading Eucon from 3.0.1 to 3.1 on Win 7 64 bit and upgrading the firmware on my Artist Mix:

After upgrading from 3.01 to 3.1, and upgrading the firmware on the Artist Mix, Ableton Live would no longer see the virtual midi ports. Downgrading back to 3.01/1.5.1 firmware didn't work, either.

Workaround:
In Windows Device Manager, Euphonix Virtual Midi and Avid Virtual Keyboard Device both displayed errors saying that their drivers weren't properly signed. An exclamation point icon in a yellow triangle was next to each device.

The solution was to press and hold 'F8' during restart once Windows starts to load. Then, select "Disable Driver Signature Enforcement from the boot menu."

Avid, could you please release another version with signed drivers? The workaround has security implications.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-25-2013, 02:16 AM
ALSTUDIOS ALSTUDIOS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: REGENSDORF
Posts: 67
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Quote:
Originally Posted by kdarbyshirebryant View Post
Some correctly signed drivers would help a great deal and reduce confusion on the Windows platform.
+1, issue confirmed
__________________
****************************************
ALSTUDIOS REGENSDORF SWITZERLAND
a.l.recordingstudio.ch@gmail.com
https://sites.google.com/site/alrecordingstudio/
1pc AVID Artist Control and 1pc Euphonix MC Mix
Win7 64Bit, Cubase Pro 10.0.20
****************************************
Reply With Quote
  #15  
Old 12-29-2013, 03:02 AM
ALSTUDIOS ALSTUDIOS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: REGENSDORF
Posts: 67
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Quote:
Originally Posted by kdarbyshirebryant View Post
My workaround is as follows
Hi

Tried and failed completely

It was same mess as before

I'm now back on 2.7.1 and the related FW Versions of the devices.
Waiting for an updated (working) AVID Driver.

But....thanks for your Information.


Cheers
__________________
****************************************
ALSTUDIOS REGENSDORF SWITZERLAND
a.l.recordingstudio.ch@gmail.com
https://sites.google.com/site/alrecordingstudio/
1pc AVID Artist Control and 1pc Euphonix MC Mix
Win7 64Bit, Cubase Pro 10.0.20
****************************************
Reply With Quote
  #16  
Old 12-30-2013, 11:44 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 79
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

same here, exclamation marks for Avid Virtual Keyboard Device and Virtual midi drivers...

I mean, really, have they ever heard of beta testing? How can a supposedly 'professional' company release drivers so poorly checked?
Reply With Quote
  #17  
Old 01-01-2014, 09:16 AM
amuntner amuntner is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: New York, NY
Posts: 36
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

This worked for me on 64 bit Windows 7. Thanks!

Quote:
Originally Posted by kdarbyshirebryant View Post

My workaround is as follows...

{snip}

You should now have EUControl 3.1 installed but with working virtual keyboard & MIDI drivers.
I've also found that if it's not at first found as a MackieControl device by your DAW (in my case, Live), try:
- Open the Task Manager, make sure EuControl.exe is running. If not, start it.
- Going to Control Panel -> Eucon and in the dialog box reset the channels from, say, 1-4 to 5-8, and then back, clicking through "OK" when it says you need to reboot each time. (you don't really need to, don't worry)
Reply With Quote
  #18  
Old 01-14-2014, 07:32 AM
supersonic1000 supersonic1000 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Gdańsk/Poland
Posts: 9
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

My setup crashes the Midi Server all the time. I am running Mavericks.
__________________
MBP 17", PT 10 CPTK, DP8, Apollo, Traveller, Ultralite, UAD-Quad, most of the UAD plug-ins, Waves Gold, Virtual Instruments, Nord Piano, Korg CX-3, Mics - Telefunken, Beesneez, AKG, Sennheiser, Shure, EV, Sontronics, Pres - Imbir, UA, Sebatron, Analog Addicts UK, 4-710. Monitors - APS Trinity, Aeon, Coax, Sub 15
www.aps-company.pl
Reply With Quote
  #19  
Old 01-15-2014, 05:20 AM
Jabu Jabu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Johannesburg
Posts: 3
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Hi

I have a problem, my iMac ethernet port got damaged. I bought an apple (ethernet to thunderbolt) adapter, will it work and I have been having problem setting up my artist mix (mixer) with my FCP 7, I need to mix work but cant link the two need assistance asap.

Kind regards
Jabu
Reply With Quote
  #20  
Old 01-15-2014, 05:50 AM
Jabu Jabu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Johannesburg
Posts: 3
Default Re: EUCON/EuControl 3.1 available

Hi

I have a problem, my iMac ethernet port got damaged. I bought an apple (ethernet to thunderbolt) adapter, will it work and I have been having problem setting up my artist mix (mixer) with my FCP 7, I need to mix work but cant link the two need assistance asap.

Kind regards
Jabu
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EUCON/EuControl 3.1 Now Available Artist PM Technical Alerts 0 12-13-2013 07:11 PM
Updated Eucontrol to 2.7 and upgraded to Mountain Lion 10.8.2. Eucon now broken. Focuret macOS 0 03-08-2013 10:21 PM
No Eucon commands visible in Eucontrol software 2.6.2 (Win7 64bit, PT 9.0.5) Elmobe Artist Series 0 11-23-2011 03:35 AM
EUCON 2_6_1 eucon discovery cant find ip klaukholm System 5 2 10-22-2011 01:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com