Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-29-2013, 05:03 PM
CYork CYork is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, B.C., Canada
Posts: 119
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by southboundloco View Post
You have to manually start MC-Client then EuControl. wait till the computer has finished connecting to the network

www.joshuamanlunas.com
Great! That got it working. Thanks for the quick post!

Chad
__________________

Reply With Quote
  #12  
Old 10-29-2013, 05:20 PM
southboundloco's Avatar
southboundloco southboundloco is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Zealand
Posts: 356
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by CYork View Post
Great! That got it working. Thanks for the quick post!

Chad
No worries I'd prefer it to be automatic though. I think you'll find that there are issues when using the mix to control sends faders. The faders becomes jerky when you move it...

www.joshuamanlunas.com
__________________

Pro Tools 11.2
Pro Tools 10.3.9
REAPER

MPTK2
ProFire 2626
Benchmark DAC1
Neumann KH 120 A
Avid Artist Mix
ASUS Sabertooth Z77, Intel i7-3770K CPU OC'd@4.7GHz, 32 Gigs RAM
Mac OS X 10.9.3 Mavericks


Reply With Quote
  #13  
Old 10-29-2013, 06:12 PM
southboundloco's Avatar
southboundloco southboundloco is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Zealand
Posts: 356
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
Just so you know on the latest version of eucon when using the faders to control sends in protools results in jerky faders as soon as you try to move it. This is on win7 ultimate 64bit... By the way this also happens when controlling plugin knobs with the faders

www.joshuamanlunas.com
__________________

Pro Tools 11.2
Pro Tools 10.3.9
REAPER

MPTK2
ProFire 2626
Benchmark DAC1
Neumann KH 120 A
Avid Artist Mix
ASUS Sabertooth Z77, Intel i7-3770K CPU OC'd@4.7GHz, 32 Gigs RAM
Mac OS X 10.9.3 Mavericks


Reply With Quote
  #14  
Old 10-30-2013, 07:33 AM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,252
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
It seems that EUCON initiates too early in the boot process.
Would it not be easy to program a delay for those who choose to have EUCON start at boot?
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #15  
Old 01-08-2014, 11:42 AM
vict0r vict0r is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 5
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
Didn't work in my case.

I'm using macbook pro with retina display. using usb to ethernet adapter to connect artist control.
MacOS 10.9.1
pro tools 11.1.1
EuControl 3.1
Reply With Quote
  #16  
Old 01-10-2014, 08:16 AM
Franklyn Franklyn is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 241
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

same problem here.

MacBook Pro Retina
OSX 10.8.4
ProTools 11.1
Eucon 3.1
USB to Ethernet adapter

MC mix & MV controll both shown in the eucon app. but nothing happend in when ProTools in lunched :-/ same problem with PT 10 on this system.


so frustating

is it possibl ethat some usb to ethernet adapter dont work?
but in the system/network the adapter is active and in the eucon app they are also shown.

please help us !

Frank
Reply With Quote
  #17  
Old 01-10-2014, 01:45 PM
paranerd paranerd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Moncton, NB, Canada
Posts: 282
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
It doesn't for me.

The only thing that seems to work is to reinstall 'Install_EUCON_Workstation.pkg'. Everything connects and Pro Tools sees both our MC-Mix and MC-Control. But once I reboot, Pro Tools won't connect even if I add the MCs to 'My Surfaces' and my workstation is added to 'My Workstations' attached.

We just recently upgraded from OSX 10.6.8 to 10.8.5. We had no problems at all with connectivity before
__________________
The Postman Post-Production Studio
Moncton, New Brunswick, Canada

IMDb (very partial)
Reply With Quote
  #18  
Old 01-11-2014, 04:30 AM
Franklyn Franklyn is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 241
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

it works now fine. somebody told me the solution.
the only way to get the artist controller working is to give them manually IPs.

1. in OSX system prefs "network" set the USB->ethernet on "manual" and give it a fix IP number. (f.e. 192.168.000.92)

2. after that you give each of your controller a fix IP with the next following number. (f.e. 192.168.0.93)
you have to do this on the hardware.
While holding down both <PAGE> keys simultaneously, press and release the POWER switch. The Network Setup screen appears on the Touchscreen.

after that everything works fine. always.

thank you
Frank
Reply With Quote
  #19  
Old 01-12-2014, 08:20 AM
vict0r vict0r is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 5
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by Franklyn View Post
it works now fine. somebody told me the solution.
the only way to get the artist controller working is to give them manually IPs.

1. in OSX system prefs "network" set the USB->ethernet on "manual" and give it a fix IP number. (f.e. 192.168.000.92)

2. after that you give each of your controller a fix IP with the next following number. (f.e. 192.168.0.93)
you have to do this on the hardware.
While holding down both <PAGE> keys simultaneously, press and release the POWER switch. The Network Setup screen appears on the Touchscreen.

after that everything works fine. always.

thank you
Frank
tried it. didn't work.
Reply With Quote
  #20  
Old 01-13-2014, 05:55 AM
paranerd paranerd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Moncton, NB, Canada
Posts: 282
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by vict0r View Post
tried it. didn't work.
I've always had the MCs on static IPs and I still had the same problem.
__________________
The Postman Post-Production Studio
Moncton, New Brunswick, Canada

IMDb (very partial)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATTN JC. Eucon 2.7 + Artist Mix/Control via HUI Herbieoz Artist Series 5 01-09-2015 03:14 AM
Eucon, Artist Control and mouse. vinnyburns Artist Series 6 04-16-2014 07:43 PM
Artist Mix with Eucon 3 very sluggish mrtomcat Artist Series 0 10-03-2013 12:43 AM
Artist Control not working with Eucon 3 on OS X 10.8.4 Jerry Woolsey Artist Series 1 06-24-2013 02:21 AM
Artist Control check EUCON version on page 74 Audioartist Artist Series 1 04-18-2013 11:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com