Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-05-2009, 01:12 PM
nwrstudio nwrstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: I've gone back so far ... I'm in front of me!
Posts: 94
Default Lost my Zoom & Zoom preset buttons

hmmmm ... first time in 4 years. I must have clicked something that's never been clicked before! My zoom buttons and 1 thru 5 zoom preset buttons on the edit screen (LE 8.0) are gone. Anybody have a quick fix? I did a quick looksy through the ref manual, but unless I'm blind, I'm not finding a "turn on/turn off zoom" feature. Yikes!
__________________
The Freakin' Harborcreekin'
www.norwegianwoodstudio.com

Sweetwater Creation Station 400 i7, 3.4 ghz, W7 Home Premium, PT 11.3, Focusrite Saffire Pro 40 & Pro 14, Focusrite Octopre Mark II, A&H GL2400/24, Event 20/20 V2's, 2-24" Video monitors, a whole buncha hard drives, 3 lava lamps AND an official "unsuck" button!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2009, 01:30 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,651
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

Quote:
Originally Posted by nwrstudio View Post
hmmmm ... first time in 4 years. I must have clicked something that's never been clicked before! My zoom buttons and 1 thru 5 zoom preset buttons on the edit screen (LE 8.0) are gone. Anybody have a quick fix? I did a quick looksy through the ref manual, but unless I'm blind, I'm not finding a "turn on/turn off zoom" feature. Yikes!
Upper right hand corner... button... drop down menu... you'll se it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2009, 01:37 PM
nwrstudio nwrstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: I've gone back so far ... I'm in front of me!
Posts: 94
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

AHA! THANK YOU! I don't remember being in there and changing it, but that's irrelevant at the moment (actually, I forgot that menu feature had been added). Thanks for the quick reply ... now, back to work!
__________________
The Freakin' Harborcreekin'
www.norwegianwoodstudio.com

Sweetwater Creation Station 400 i7, 3.4 ghz, W7 Home Premium, PT 11.3, Focusrite Saffire Pro 40 & Pro 14, Focusrite Octopre Mark II, A&H GL2400/24, Event 20/20 V2's, 2-24" Video monitors, a whole buncha hard drives, 3 lava lamps AND an official "unsuck" button!!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2009, 01:43 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,651
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

Quote:
Originally Posted by nwrstudio View Post
AHA! THANK YOU! I don't remember being in there and changing it, but that's irrelevant at the moment (actually, I forgot that menu feature had been added). Thanks for the quick reply ... now, back to work!
Not a problem.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2010, 10:34 PM
infinityBBC infinityBBC is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Asheville, NC
Posts: 8
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

not sure if my issue is related, but ever since upgrading to PT 8, the zoom presets are not responding to their associated numbers on the keyboard.

in other words, i'm regularly used to zooming in and out by presets by simply pressing numbers 1-5 on my computer keyboard. since upgrading to PT 8, they do not seem to be corresponding, however the presets work find when using the mouse to click on the numbered buttons, 1-5.

any ideas?

thanks!

8-)

bbc
Reply With Quote
  #6  
Old 06-24-2010, 08:22 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,048
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

Quote:
Originally Posted by infinityBBC View Post
not sure if my issue is related, but ever since upgrading to PT 8, the zoom presets are not responding to their associated numbers on the keyboard.

in other words, i'm regularly used to zooming in and out by presets by simply pressing numbers 1-5 on my computer keyboard. since upgrading to PT 8, they do not seem to be corresponding, however the presets work find when using the mouse to click on the numbered buttons, 1-5.

any ideas?

thanks!

8-)

bbc
You probably turned off keyboard focus. Its the tiny A-Z button at the upper right corner of the edit window. It turns yellow when its on.
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 06-24-2010, 09:33 PM
infinityBBC infinityBBC is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Asheville, NC
Posts: 8
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

LOL! funny... i was again just browsing in the guide and noticed "keyboard focus", tried it, and it worked! i was going to post that i found it, but you beat me to it... thanks! 8-)
Reply With Quote
  #8  
Old 01-07-2012, 07:28 PM
Ty Ford Ty Ford is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Baltimore, MD
Posts: 172
Default Re: Lost my Zoom & Zoom preset buttons

and thanks for answering back then. It saved me tonight
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoom buttons not there juicytunes Pro Tools Software (Mac) 1 01-26-2012 02:26 PM
Zoom preset 5 flashing? GeneOuse ICON & C|24 2 03-14-2011 06:19 AM
Audio/MIDI ZOOM In/Out Buttons??? teacherman Tips & Tricks 0 05-26-2010 02:32 PM
Zoom preset keys with 5.1 davemc Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-05-2001 04:21 PM
Zoom Preset Buttons Not Functioning compmedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-26-2000 02:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com