Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-23-2013, 08:57 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,336
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
anyone have any guesses why the mbox stopped working? i pretty much hate life right now...
Re install the mbox drivers, make sure that you have disabled the power saving options of the usb buss.

Also I nocited you only have one drive in your laptop, that's not recommended. You should have one drive for the programs and one for your audio files
__________________
Manny.

#BOYCOTTTUSPRODUCTS

just not Pro tools and compatible plugins...
Reply With Quote
  #22  
Old 03-23-2013, 08:59 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Also, check if the Mbox shows up under "Sound, video and game controllers" in Device Manager:



Thanks.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #23  
Old 03-23-2013, 09:02 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

c'mon no one has any idea? i followed all the advice and it made it worse. anyone?
Reply With Quote
  #24  
Old 03-23-2013, 09:07 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
c'mon no one has any idea? i followed all the advice and it made it worse. anyone?
Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Also, check if the Mbox shows up under "Sound, video and game controllers" in Device Manager:



Thanks.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #25  
Old 03-23-2013, 09:11 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

yes it does
Reply With Quote
  #26  
Old 03-23-2013, 09:13 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by Emcha_audio View Post
Re install the mbox drivers, make sure that you have disabled the power saving options of the usb buss.

Also I nocited you only have one drive in your laptop, that's not recommended. You should have one drive for the programs and one for your audio files
i have uninstalled and reinstalled twice. it is not working. it was working, now it is not. i appreciate your help, but really i'm not at all concerned about recording to my internal hd because i can't record anything. maybe once everything is working...
Reply With Quote
  #27  
Old 03-23-2013, 09:15 PM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
c'mon no one has any idea? i followed all the advice and it made it worse. anyone?
Dude you've already got some of the best names on the forum on the case with you at freaking midnite on a Saturday. I'd say you're doing pretty well. Just take it step by step with the recommendations and hopefully you'll be cranking out the tunes soon.

Bob O. hit the nail on the head with the thing about the Tascam interface. The beginning thing that got you frustrated was it not working after somebody "told" you it was supposed to work. If that someone was the salesman who sold you PT10 then you've got every right to return it, or get HIM on the phone to help you through this.
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #28  
Old 03-23-2013, 09:18 PM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
i have uninstalled and reinstalled twice.
The drivers or the application? Shane's talking about the MBox drivers...
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #29  
Old 03-23-2013, 09:40 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by bashville View Post
The drivers or the application? Shane's talking about the MBox drivers...
both twice each. forget it. it doesn't matter. i hate this company and monday morning i'm going to return everything i can and contact avid regarding my pro tools purchase.

do you guys know why ableton is becoming so popular? because i can turn it on and plug whatever i want into it and everything just works. i don't even like ableton, and i don't make loop based music, but i find myself using it all the time because using pro tools requires hours of trouble shooting to do anything. i've spent my entire night tonight trying to fix this stupid program and make it do what it should and it's only gotten worse. i won't even tell you all the trouble i had to go through to get this mbox this week. because i was told it would make everything so much easier and work flawlessly. this is all a scam in my opinion.

i appreciate all the help. it's avid that i'm mad at. the idea that i would spend $1000 and then they would ask for another $30 to answer a question is ridiculous.
Reply With Quote
  #30  
Old 03-23-2013, 09:59 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
both twice each. forget it. it doesn't matter. i hate this company and monday morning i'm going to return everything i can and contact avid regarding my pro tools purchase.
I'm always willing to go the extra mile with troubleshooting, but I think I'll have to leave this one.

I'd say take another shot at it tomorrow before packing it all in. I'll check up on this thread during the day tomorrow.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PTHD 9.0.5 Crashes on "Quit Pro Tools", Every Time. SmokinBaldMonkey Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-04-2012 04:34 PM
PT 10.0.1 crashes on quit BGMusic macOS 0 03-07-2012 12:02 PM
Pro Tools 9 Crashes When Selecting Audio Interface siraltus Pro Tools 9 65 03-26-2011 08:06 PM
Rewire crashes PT8 on quit tonwurm Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 05-15-2009 07:18 AM
One reason why Pro Tools 8 crashes at Quit Arvid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-10-2009 11:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com