Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-23-2013, 07:44 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
i am in the process of optimizing but i cannot complete this step:

To delete the Pro Tools Databases folder in Windows 7:
Go to your Start menu and click on Computer.
Double-click on the C: drive.
Double-click on Program Files.
Go to the Digidesign folder.
Go to the Pro Tools folder.
Right-click on the Databases folder and delete it.
NOTE: If you are using Pro Tools HD, DV Toolkit 2 or Complete Production Toolkit, you will want to backup your Catalogs folder before deleting the Databases folder.


i do not have a folder named digidesign there. i have looked at the other folders and nothing like this is in any of them.
Even with this, we still need all the requested basic info from above. What version of PT are you on? What OS are you using? 32-bit? 64-bit?

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #12  
Old 03-23-2013, 07:45 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Get the little Trasher App here. http://duc.avid.com/showthread.php?t=316863

This will help you delete those file no problem.
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
  #13  
Old 03-23-2013, 08:07 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Ok thank you for the help. I have done everything requested of me in the forum and the optimization and drivers page. i have also run the trasher app someone here linked to. To reiterate:

Dell 15Z
Win 7
64 bit
8gb ram
1tb hd
2.8 ghz
pro tools 10
mbox 3

the problem is pro tools crashes at every single close, not matter what i do. no error message is given. it just freezes up and windows gives the "not responding" message and it crashes.

here is the sandra report:

SiSoftware Sandra

ID
Host Name : DELL15z
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : Dell System XPS 15Z HuronRiver System
Serial Number : 7BR****
Chassis : Dell Portable
Mainboard : Dell 00WW5M
Serial Number : .7BRGTQ1.CN4************
BIOS : Dell A07 10/26/2011
Intel vPro : 7.00.04.1197
Total Memory : 7.9GB DDR3 SO-DIMM

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz (2C 4T 3.3GHz/3.5GHz, 3.3GHz IMC, 2x 256kB L2, 4MB L3)
Socket/Slot : FC PGA988

Chipset
Memory Controller : Dell Core (Sandy Bridge) Mobile DRAM Controller 100MHz, 2x 4GB DDR3 SO-DIMM 1.33GHz 128-bit, Integrated Graphics

Memory Module(s)
Memory Module : Nanya NT4GC64B8HB0NS-CG 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Nanya NT4GC64B8HB0NS-CG 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)

Video System
Monitor/Panel : AU Optronics Generic PnP Monitor (1920x1080, 00R4M€B156HW3, 22.3")
Monitor/Panel : ViewSonic VA2703 Series (1920x1080, 33.1")
Video Adapter : Intel(R) HD Graphics Family (12CU 12SP SM5.0 650MHz/1.3GHz, 2GB DDR3 1.33GHz/2.13GHz 128-bit, Integrated Graphics)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : NVIDIA GeForce GT 525M (96SP 2C 1.2GHz, 128kB L2, 2GB 1.8GHz 128-bit)
Compute Shader Processor : Intel(R) HD Graphics Family (12SP 650MHz/1.3GHz, 2GB DDR3 1.33GHz/2.13GHz 128-bit, Integrated Graphics)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce GT 525M (96SP 1.2GHz, 128kB L2, 2GB 1.8GHz 128-bit)
CUDA GP Processor : NVIDIA GeForce GT 525M (96SP 2C 1.2GHz, 128kB L2, 2GB 1.8GHz 128-bit)

Storage Devices
Seagate ST9750420AS (750.2GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 699GB (C:)
HL-DT-ST DVD+/-RW GS30N (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (E:)

Logical Storage Devices
OSDisk (C:) : 699GB (NTFS) @ Seagate ST9750420AS (750.2GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Hard Disk (Q:) : N/A
Optical Drive (E:) : N/A @ HL-DT-ST DVD+/-RW GS30N (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Dell HM67 LPC Controller
LPC Legacy Controller 1 : Winbond W83687THF
Audio Device : Dell Cougar Point High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi High Definition Audio
Disk Controller : Dell Cougar Point Mobile 6 port SATA AHCI Controller
USB Controller 1 : Dell Cougar Point USB Enhanced Host Controller #2
USB Controller 2 : Dell Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1
USB Controller 3 : Dell Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP Photosmart Plus B210 series (600x600, Colour)
Printer : HP Photosmart Plus B210 series (600x600, USB, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Scanners and Cameras
Scanner : Hewlett-Packard HP Photosmart Plus B210 series (NET) (Scanner, USB)

Network Services
Network Adapter : Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Ethernet)
Network Adapter : Bluetooth Device (Personal Area Network) (Ethernet)
Wireless Adapter : Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6230 (802.11g (ERP), AES-CCMP, 52Mbps)

Power Management
Battery No 1 : SDI Dell 65.56Wh/3.98Ah

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 5.9
Reply With Quote
  #14  
Old 03-23-2013, 08:09 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Just to confirm, you did these also?

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #15  
Old 03-23-2013, 08:18 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Just to confirm, you did these also?
Since you're on a laptop, do the Optimizations and Troubleshooting steps in my posted link above. It's recommended that you use a separate audio drive for your PT sessions. That said, it shouldn't be the source of the system freeze when you shut down PT.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #16  
Old 03-23-2013, 08:25 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,310
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by epignosis567 View Post
...I purchased pro tools and was told it would work with my tascam interface. it did not. And this crappy program just crashed every time I tried to open and close the demo session.

So then I am told, no whoever said it would work with your tascam interface (that literally EVERYTHING else works with perfectly) but whoever told you that was wrong. You need to purchase an Mbox, it will work perfectly then. .
It really should work with any ASIO interface. I'd have a talk with the dealer's manager and demand that they take the Mbox back with a full refund and get it working with your interface or give you your money back.

You should be furious but with the dealer as opposed to Avid. They screwed you over instead of providing the support they got paid to give you.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #17  
Old 03-23-2013, 08:27 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

and now after doing all of the things recommended above my mbox is no longer recognized by pro tools... it's unusable and doesn't even show up.

this is unreal.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-23-2013, 08:45 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Do your Universal Serial Bus controllers show up in Device Manager?

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #19  
Old 03-23-2013, 08:46 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

anyone have any guesses why the mbox stopped working? i pretty much hate life right now...
Reply With Quote
  #20  
Old 03-23-2013, 08:47 PM
epignosis567 epignosis567 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: New York City
Posts: 13
Default Re: new user, i seriously HATE this company

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Do your Universal Serial Bus controllers show up in Device Manager?

Shane
yes
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PTHD 9.0.5 Crashes on "Quit Pro Tools", Every Time. SmokinBaldMonkey Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-04-2012 04:34 PM
PT 10.0.1 crashes on quit BGMusic macOS 0 03-07-2012 12:02 PM
Pro Tools 9 Crashes When Selecting Audio Interface siraltus Pro Tools 9 65 03-26-2011 08:06 PM
Rewire crashes PT8 on quit tonwurm Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 05-15-2009 07:18 AM
One reason why Pro Tools 8 crashes at Quit Arvid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-10-2009 11:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com