Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2008, 08:58 AM
pauldub pauldub is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default default folder location

pro tools le 7.3, digi002, mac osx, can anyone tell me how you can change the default folder location for when you want to open files within pro tools? for example if you are importing audio into a project, is there a way to tell it the default folder to open the dialog box in? it seems to default to a user folder, but i want it to default to a folder on my external hard drive. thx in advance,

P
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2008, 09:03 AM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,109
Default Re: default folder location

From within the session - Set-up/Disk Allocation.


http://www.myspace.com/philogg
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2008, 09:18 AM
pauldub pauldub is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default Re: default folder location

thanks, but that doesn't seem to work. i mean, if i open a new session pro tools defaults to looking in "... users -> documents" but i want to set this to default to another location.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2008, 11:07 AM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,109
Default Re: default folder location

With a new session, you'll get a 'New Session' prompt. Just use the drop-downs to set the location. Successive sessions should pick-up the last used settings.


http://www.myspace.com/philogg
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2008, 09:07 AM
pauldub pauldub is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default Re: default folder location

hi, im afraid that doesn't work either - it just keeps defaulting to the macintosh user documents folder.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2008, 09:14 AM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,109
Default Re: default folder location

Shooting from the hips now. Deleting prefs/ddbs might be worth a shot. Instructions as per the general troubleshooting thread.


http://www.myspace.com/philogg
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
where is the User library default location bear0328 Pro Tools 11 4 05-01-2014 01:19 PM
Why can't I set my plugins root settings folder outside PT's default folder? RiF Pro Tools 9 4 09-26-2011 12:11 PM
Session Folder Location Alexander4444 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 04-06-2010 04:13 PM
setting a default location for bounced files? stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 07-28-2009 02:44 PM
fade file default location PHead14006 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-08-2003 12:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com