Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2019, 02:42 PM
cvdpoel cvdpoel is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Richmond, VA
Posts: 17
Default [0x45A] Error, can no longer run PT 2018.12.0

Hey guys, sorry if this isn't the right spot to post (let me know and I'll move it)

I was working on a session today and started having an issue where PT would freeze after I loaded a certain session. To troubleshoot, I trashed prefs, restarted my PC, and when I went to launch PT I was met with this error:

"One of the files this plug-in needs cannot be found, please reinstall or contact technical support for assistance [0x45A] (attempting to load iZBreakTweaker.dll or c:\Profram Files\Common Files\Avid\Audio\Plug-Ins\iZBreakTweakerAAXHook.aaxplugin\Contents\x64\i ZBreakTweaker.dll)"

I did some searching and went to the above file location and "iZBreakTweaker.dll" is in there, exactly where the error says it should be. I tried trashing prefs again, I tried a clean PT install, and I'm still getting the error.

Has anyone experienced this before, and more importantly, figured out how to deal with it?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2019, 03:00 PM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,128
Default Re: [0x45A] Error, can no longer run PT 2018.12.0

You can try a rescan of all the plugs. Trash the file C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Avid\Pro Tools\InstalledAAXPlugins to get PT to rescan. Restart the computer before rescanning.
__________________
PT 2018.12 DP 10.0 VEP 6.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1809)
PT 2018.12 DP 10.0 VEP 6.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2019, 03:10 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,564
Default Re: [0x45A] Error, can no longer run PT 2018.12.0

Yeah. I ran into the same exact problem a few days ago after trashing prefs.

Move all your iZotope plugins to the unused folder. Start Pro Tools.

Assuming a proper launch ---- Create a session, make sure everything looks right, then close Pro Tools.

Put your iZotope plugins back in the Plugins folder.

Launch Pro Tools.

Everything should work now.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2019, 03:32 PM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,128
Default Re: [0x45A] Error, can no longer run PT 2018.12.0

^^^ That is it. Remove and then add back after all other plugs validated. There seems to be a problem with .12 validation. Also problem with Vienna plugs.
__________________
PT 2018.12 DP 10.0 VEP 6.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1809)
PT 2018.12 DP 10.0 VEP 6.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2019, 03:56 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 629
Default Re: [0x45A] Error, can no longer run PT 2018.12.0

Though you may have solved the issue already using the above methods i thought i would mention that I have lost breaktweaker and other Izotope's when updating PT on one windows laptop and after about an hour of trouble shooting i found that somehow when the update was doing it's thing that the installer moved some plugin folders inside other plugin folders and were thus not recognized when PT booted. An example : in the Programs>Common>Avid>Audio>Plugins folder i found the breaktweaker folder IN another plugin folder(an avid comp or something), and by moving it out to the next higher folder level it was recognized again. It took me a bit to figure it because if i looked in the User>Avid>Protools>Plugins folder it showed everything to be fine(breaktweaker not nested). So i did a Search for breaktweaker on the whole drive which,of course, brought up ALL the breaktweaker file locations(maybe 500 plus?), through which i (semi)patiently scrolled until i found the actual plug in, and there in the location path i could see it was obviously nested. I spent some time opening every single plugin folder in the Common plugins folder and found several more "missing" plugins nested . Once i got them un-nested everything was hunky dory.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 2018.4 No Longer Muting Eleven Rack hco7777 Pro Tools 2018 1 05-25-2018 11:35 AM
iLok Error with PT 2018 midi sordino Pro Tools 2018 2 04-20-2018 04:24 PM
Eucon 2018.3 Problems - Monitoring Mute No Longer working BScout Pro Tools | Dock 4 03-07-2018 08:13 PM
IO Error -- Computer will no longer boot up to WinXP Zoduati 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-29-2007 09:28 PM
IO Error -- Computer will no longer boot up to WinXP Zoduati 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-29-2007 08:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com