Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2001, 01:02 AM
stickstome2 stickstome2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: owensboro, ky
Posts: 281
Default RED ZONE

When I get the master fader to the level i need it to be loud enough to sound like todays recordings it usually stays in the red is this normal???
thanks stix
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2001, 02:32 PM
ReniuR ReniuR is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 762
Default Re: RED ZONE

It's ok if it hits red on the loud peaks, but to get your final mixes up to level, you have to master them. Search here for more on mastering, there's been plenty of talk on that subject.
__________________
-ReniuR

www.disposableproductions.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2001, 08:02 AM
nqmike nqmike is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Hershey, PA
Posts: 260
Default Re: RED ZONE

PT has a little bit of headroom built into their faders, plus there's some limiting going on there as well. Unlike other DAWs- you can push PT well into the red without any problems- harsh digital distortion. Although, it does crap out if hit way too hard. Some folks purposely push it into the red to work thos limiters. Others- just put in their own limiters like the Waves L1 to get things sounding "loud".
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help... trying to add filters to a zone and it doesn't work uno1234 Virtual Instruments 0 11-15-2007 02:58 PM
No go zone filosofem Virtual Instruments 3 05-19-2007 05:46 PM
twilight zone Steve MacMillan Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-16-2004 03:25 PM
The DIGIlight Zone BesnikB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-17-2003 02:38 PM
PC crashed on me.... help!... I'm in the 'Zone' right now.... Roy Howell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 38 03-13-2003 10:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com