Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-23-2017, 11:39 AM
amishsixstringer amishsixstringer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens, Ohio
Posts: 26
Default Upgraded to 12 and having Activation Errors

Hey guys,

This morning I upgraded to a subscription plan from a perpetual 11 license. After installation and activation with iLok (most recent version installed 4.0.0.42) upon launch of protools I'm asked to activate with my ilok. The screen says I have no active licenses.

So, I deactivated my license in the ilok manager and rebooted protools. Now it finds the available license and asks me activate it. So I do. It says successful activation and then I get this error message:

this software cannot run because the activation experience thinks the authorization was found, but the wrapper could not verify it

I click okay and protools closes.

This is an extremely time sensitive issue at this point. I have have 18 sessions in the next 30 days and this can't be an issue. First one starts tomorrow.

Any help would be amazing.

Neil
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2017, 11:48 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,683
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

not knowing any of your system info ..

FYI: there is a newer version of iLOk manager for MAC ... 4.01

trash you preferences and restart computer .. try this an report back .. quote me and i will get an email ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2017, 11:54 AM
amishsixstringer amishsixstringer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens, Ohio
Posts: 26
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Thanks for your reply. I am using a 64-bit Windows 7 machine. Is there any other info you may need? It's an Intel i7 processor.

Neil
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2017, 11:57 AM
amishsixstringer amishsixstringer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens, Ohio
Posts: 26
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
not knowing any of your system info ..

FYI: there is a newer version of iLOk manager for MAC ... 4.01

trash you preferences and restart computer .. try this an report back .. quote me and i will get an email ..
I have done both of those things.

Thank you.

Neil
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2017, 12:06 PM
amishsixstringer amishsixstringer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens, Ohio
Posts: 26
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

I noticed yesterday that ilok's server was down for most of the day. Related?

Neil
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2017, 12:12 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,794
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Unrelated!!

Open iLok manager and make sure you sync/repair with ilok connected.

Also make sure that you have the ilok on a USB2 port if possible or a USB2 hub as that has been issues for many members here. Ilok doesn't like USB3 ports on some computers, mainly Mac Books.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 11-23-2017, 12:13 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,231
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

In addition to what Chris has suggested, I would upgrade the ILM if you did not already do that, or try reinstalling the ILM again if you did. Anything more will likely require Avid support, and unfortunately being a holiday they are off today. You should report the problem report here http://avid.force.com/Support/RegistrationCaseCreation. Be sure to include your correct iLok account info.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2017, 12:15 PM
amishsixstringer amishsixstringer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens, Ohio
Posts: 26
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Thanks for your reply. My ilok thanks for your reply. My ilok has been plugged into the same USB port for 3 years. I've never touched it. It's never been a problem I have 96 authorizations on that ilok. I will try a different port. I did synchronize and it didn't make a difference.


Neil
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2017, 12:19 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,231
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Try it on a USB2 hub if you have one. At this point you are just trying everything you can. (I personally have no problems with iLok 2 and iLok 3 on USB-C/USB 3.1 ports on my 2016 MBP).
Reply With Quote
  #10  
Old 11-23-2017, 12:28 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,794
Default Re: Upgraded to 12 and having Activation Errors

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Try it on a USB2 hub if you have one. At this point you are just trying everything you can. (I personally have no problems with iLok 2 and iLok 3 on USB-C/USB 3.1 ports on my 2016 MBP).
We only have issues with new ilok3's on our two trashcan macs in the studio but on the brand new MBP i bought a few days ago it works great.

Also on our older 2014 MBP's the ilok2's are hanging in there but just a few weeks ago we had to get two usb2 hubs after doing absolutely nothing different so if its programmed into ILM or somewhere else when updating software I dunno, had to get two hubs for the older MBP's to see the iloks without dropping out mid session
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iLok activation errors on plugins (AAE-7504) diogo_c Pro Tools 12 23 02-19-2019 03:14 PM
Upgraded to 12 ...can't complete activation SOUNDDECISION Pro Tools 12 2 10-02-2015 07:03 PM
Lost activation card, before activation jachodun macOS 1 01-15-2015 08:04 PM
Just upgraded to PT HDN and getting errors IVcrane macOS 1 03-22-2014 01:28 PM
Just upgraded to 9.0.1... constant 6085 errors barstool719 Windows 2 02-21-2011 03:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com