Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2013, 01:37 AM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Can't get Pro Tools 11 Authorised

Hi There,

I have an iLok 2 and have followed the instructions on the iLok site but for the life of me I can't get this working sorry.

The iLok manager (which frankly, looks like a cheap port of a Linux app) gives me a useless error:
- "Error Summary"
- Then no message
- Then "Press OK to end this operation"

I've tried searching but all I see are endless threads from a few months ago full of people who seem as frustrated as I am - sorry if I missed the solution amongst that lot.

I realise no one from Avid will read this but I've found the switch to iLok nothing but frustrating. I find myself traveling form work to home all the time because I've left my iLok in that special place so I don't lose it.

I want to make music, not manage licenses - we've paid for the right to do that haven't we?

Rant over, any help would be much appreciated.

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2013, 01:43 AM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

What OS and version of iLok License Manager are you using?

With OS 10.8.4 and and iLok License Manager 2.2.1 I've not had a problem.
__________________
Waves Plugins FOR SALE
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2013, 01:00 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Thanks heaps for the reply,

I'm using 10.8.4 and iLok manager 2.2.1 (it wasn't previously installed with this computer).

Like I say, I get an error with no description - transferring the licenses is as simple as logging into the account and dragging the licenses onto the iLok 2 right?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2013, 01:04 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Also forgot to mention that I was able to transfer my Waves licenses from iLok 1 to iLok2 using the license manager - no problems.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2013, 01:10 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Quote:
Originally Posted by sciascia View Post
Thanks heaps for the reply,

I'm using 10.8.4 and iLok manager 2.2.1 (it wasn't previously installed with this computer).

Like I say, I get an error with no description - transferring the licenses is as simple as logging into the account and dragging the licenses onto the iLok 2 right?
There is a link to a tutorial video of how to do this on this thread:
Sticky: How to Activate and Download Pro Tools 11
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2013, 01:10 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

I just restarted and tried the whole process again - but see the same unhelpful error when I try to copy the licenses over:

Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2013, 01:11 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Sorry, crossed posts - will checkout the video now
Reply With Quote
  #8  
Old 09-11-2013, 01:20 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

OK, so there was no new info or info that explains the issues I'm seeing in that video.

I've also tried a "Sync/Repair" on the iLok 2 but no joy.

So all the problems from a few months ago are fixed yes?
Reply With Quote
  #9  
Old 09-11-2013, 01:25 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Are you able to login to your iLok account with the iLok License Manager?

If not, are you able to login at www.iLok.com to confirm that you have created an iLok account, and that you are using the same login on the ILM app?

Starting from the basic questions, since I have not seen the error you are showing for a few months.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #10  
Old 09-11-2013, 01:54 PM
sciascia sciascia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 46
Default Re: Can't get Pro Tools 11 Authorised

Of course I'm logged into my account!

How else am I able to see my new Pro Tools 11 license?

I realise this is new to you but I've been dealing with this for a day and a half and I'm seriously losing my patience.

I would like someone from Avid to answer these questions:
– Don't you think software piracy is a matter of principal?
– Therefore, don't you think people are always going to pirate software?
– Therefore, can't you see that this convoluted crap just frustrates loyal customers?

If I want to download a pirated version, I can do that right now - have you seen the amount of cracked versions out there? The reason I won't is because of principal, I believe in paying people for their hard work – what a joke.

People who pirate software (we all know heaps of these people) laugh when they hear about this stuff. All you're doing is recruiting people for the other team as everyone has a limit for this stuff and once they cross over, there's no turning them back - and why would they bother?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hybrid 1.6 not authorised. Siege Recordings Pro Tools 11 6 07-13-2013 09:51 PM
What plugs should get authorised by "BF Moogerfooger Bundle v4" digidesigner Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 12-08-2011 04:32 PM
PT froze during session - now my IK plug-ins have been de-authorised! zv yoda 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 06-30-2009 07:46 AM
Some Plugins not authorised. smfelton Pro Tools M-Powered (Mac) 5 12-29-2008 08:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com