Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-17-2016, 11:39 AM
tnipe tnipe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norway
Posts: 77
Default Waves plugins and could collab

Anybody managed to get cloud collab working properly with Waves plugins? When I'm making a change in a Waves plugin, the upload button does not go green, like PT is not aware of any changes to upload. Most other plugins work fine.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2016, 12:33 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,318
Default Re: Waves plugins and could collab

It seemed to work here but I'll play with it again.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2016, 01:36 PM
tnipe tnipe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norway
Posts: 77
Default Re: Waves plugins and could collab

Thanks. I am aware that Waves do not support PT 12.5 at this time, but I'm wondering if this has a workaround, as it is keeping me from using Waves plugs at the moment.

Edit: PT 12.5 is listed as supported, although the problem persists:
http://www.waves.com/support/tech-specs/supported-hosts

Last edited by tnipe; 04-17-2016 at 02:30 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-17-2016, 02:12 PM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 527
Default Re: Waves plugins and could collab

Quote:
Originally Posted by tnipe View Post
Anybody managed to get cloud collab working properly with Waves plugins? When I'm making a change in a Waves plugin, the upload button does not go green, like PT is not aware of any changes to upload. Most other plugins work fine.

I have KMT and a Dorrough Meter on a shared Master Fader. Changing parameters with Waves plug-ins does not change the state of the upload indicator on the track. If I drop a Plug-in Alliance plug-in and upload the track, then change a parameter in the PA plug, the upload indicator lights up. Seems to me it is a bug.
__________________
____________________________________________

W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / ASUS TB3 AIC
PT HDX1 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD OCTO Satellite, Apollo Twin MKII &, x8P Thunderbolt

[Late 2013 10.14 MacBook Pro]
Reply With Quote
  #5  
Old 04-17-2016, 02:29 PM
tnipe tnipe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norway
Posts: 77
Default Re: Waves plugins and could collab

Quote:
Originally Posted by MADIrouting View Post
I have KMT and a Dorrough Meter on a shared Master Fader. Changing parameters with Waves plug-ins does not change the state of the upload indicator on the track. If I drop a Plug-in Alliance plug-in and upload the track, then change a parameter in the PA plug, the upload indicator lights up. Seems to me it is a bug.
Thanks for chiming in. I have sent a support request to Waves get more information. PT 12.5 is listed as supported here btw:

http://www.waves.com/support/tech-specs/supported-hosts
Reply With Quote
  #6  
Old 04-18-2016, 11:39 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,573
Default Re: Waves plugins and could collab

Sonnox just recently had to make a quick bugfix to cope with CC so Waves might need to do something similar. Give them some time, it is a new concept...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-18-2016, 02:33 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,902
Default Re: Waves plugins and could collab

Waves is aware of this, and are investigating.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 04-19-2016, 04:55 PM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 527
Default Waves plugins and could collab

Quote:
Originally Posted by tnipe View Post
Anybody managed to get cloud collab working properly with Waves plugins? When I'm making a change in a Waves plugin, the upload button does not go green, like PT is not aware of any changes to upload. Most other plugins work fine.

So a work around till Waves can fix. Obviously not elegant probably more easy just to upload changes when finished with 1 button. However and none the less an option.

Try enabling all the parameters of a Waves plug-in, through the Plug-in Automation dialogue box in the plug-in window controls.

You need to press "OK", once all are "added" then go back in and remove all parameters, or any that you don't want or need of the automation parameters you had enabled.

I verified that when the automation enabled parameter changes during playback this does not trigger the upload track indicator to change states unnecessarily.

Also, this does not persist between closing and opening a session.
__________________
____________________________________________

W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / ASUS TB3 AIC
PT HDX1 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD OCTO Satellite, Apollo Twin MKII &, x8P Thunderbolt

[Late 2013 10.14 MacBook Pro]

Last edited by jjnssn; 04-19-2016 at 09:02 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2016, 10:23 AM
tnipe tnipe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Norway
Posts: 77
Default Re: Waves plugins and could collab

Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12.5 Collab not working for me jeff markham Pro Tools 12 3 04-06-2016 11:28 AM
Collab dates??? Analoge Avid Cloud Collaboration 10 08-25-2015 11:59 AM
FS - Waves plugins, AVID plugins Rosco1969 Buy & Sell 12 03-11-2014 11:56 AM
FS : Plugins alliance, avid, flux, waves plugins, blastwave sound library Roll Buy & Sell 5 03-11-2013 06:20 AM
DUC collab track finished! superpenguin79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 23 11-09-2005 04:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com