Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2011, 12:36 PM
Lessandro Lessandro is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brazil
Posts: 13
Default Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Dear friends,
I use a Digi003Rack in Windows764bits. My firewire card is a SIIG firewire with TI chipset. I'm having problems with the asio driver vs9.0. In Cubase, audio is crackling. In Sound Forge, the cursor bar freezes. The midi only works with using another soundcard.
With the beta 8.0.4 driver asio worked correctly, but the midi is still a problem and Low Latency of Pro Tools 9 stop the sound.
Enabling ASIO4ALL I can work with audio, but midi, is still a problem.
Already tried the same thing in other different computers and the same problems occurred.
This is a problem with the latest drivers for Digi003Rack.

Does anyone know any solution?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2011, 01:45 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,030
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Maybe your 003r is the problem considering you tried on two computers. I run the same configuration without these problems. Did you ever post a Sandra report?
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2011, 05:43 PM
Lessandro Lessandro is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

But I also tested another digi003rack on another computer and the problems were the same. The midi works perfectly in Pro Tools. In cubase also works if I disable the audio driver and use another card. Surely the problem is between the driver and Windows7 because beta driver asio works perfect, but Low Latency not work in ProTools. There is a post with a similar problem: http://duc.avid.com/showthread.php?t=294570

Sandra report:

Processor
Model : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz
Speed : 2.8GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache : 2x 256kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L3 On-board Cache : 8MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Exclusive, 64 byte line size, 16 threads sharing

Computer
Mainboard : Asus P6X58D-E
BIOS : AMI 0502 11/16/2010
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 12GB DIMM DDR3

Chipset
Model : ASUS X58 I/O Hub
Front Side Bus Speed : 2x 3.22GHz (6.43GHz)

Chipset
Model : Intel Core Desktop (Bloomfield) UnCore
Front Side Bus Speed : 2x 3.22GHz (6.43GHz)
Total Memory : 12GB DIMM DDR3
Channels : 3
Memory Bus Speed : 2x 804MHz (1.6GHz)

Memory Module(s)
Memory Module : SanMax ModulePartNumber00 2GB DIMM
Memory Module : SanMax ModulePartNumber01 2GB DIMM
Memory Module : SanMax ModulePartNumber02 2GB DIMM
Memory Module : SanMax ModulePartNumber03 2GB DIMM
Memory Module : SanMax ModulePartNumber04 2GB DIMM
Memory Module : SanMax ModulePartNumber05 2GB DIMM

Video System
Video Adapter : ATI Radeon HD 5670 (400 SM5.0 775MHz, 1GB DDR5 4GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
Compute Shader Processor : ATI Radeon HD 5670 (400SP 775MHz, 1GB DDR5 4GHz 128-bit)
STREAM Processor : ATI Radeon HD 5670 (400SP 5C 775MHz, 1GB DDR5 4GHz 128-bit)

Storage Devices
INTEL SSDSA2M040G2GC (40GB, SATA300, 2.5", SSD) : 37GB (C:)
Seagate ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 932GB (D:)
SiImage 1TB (RAID) : 932GB (F:)
C300-CTFDDAC256MAG 256GB (SATA600, 2.5", SSD) : 238GB (E:)
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (Z:)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 A5-13
Audio Device : ASUS HD Audio Controller
Audio Device : PC Partner Redwood HDMI Audio [Radeon HD 5600 Series]
Disk Controller : ASUS 6 port SATA AHCI Controller
Disk Controller : ASUS 88SE9123 SATA-600 Controller
Disk Controller : Silicon Image (CMD Technology) SiI 3132 SoftRaid 5 Controller
USB Controller 1 : ASUS USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : ASUS USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : ASUS USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : ASUS USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : ASUS USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : ASUS USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : ASUS USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : ASUS USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology XIO2213A PCI Express to 1394b OHCI with 3-Port PHY
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Network Services
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Business 6.01.7600
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 7.0
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2011, 05:57 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,030
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

I see two issues that may or may not solve your problem. First is avid now only approves nvidia graphics chipsets with w7 and PT 9. You have ati. However, I'm still running an ati card myself. Secondly, looks like your 3rd hard drive is running in raid mode which is also not supported. I would start there.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2011, 06:37 AM
Lessandro Lessandro is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Definitely not a problem on the configuration of my system. I've tested it on a computer with nvidia and without raid and same problem occurs. Take a look at this post and you will see that there are more people with the same problem: http://duc.avid.com/showthread.php?t=294570
If it was problem with the system, why the 8.0.4 beta driver asio works well? And because when I use the Generic Low Latency ASIO Driver in Cubase, the audio with driver vs 9 works ok?
This problem is really with the new drivers. These problems occur since 8.0.3 driver. Only beta drivers works well.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2011, 09:23 AM
Lessandro Lessandro is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

I found out one thing about asio driver vs9. When I play an vsti instrument, audio works normally. The clicks only appear when I play audio files.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-16-2011, 12:26 PM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,607
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Quote:
Originally Posted by Lessandro View Post
Dear friends,
I use a Digi003Rack in Windows764bits. My firewire card is a SIIG firewire with TI chipset. I'm having problems with the asio driver vs9.0. In Cubase, audio is crackling. In Sound Forge, the cursor bar freezes. The midi only works with using another soundcard.
With the beta 8.0.4 driver asio worked correctly, but the midi is still a problem and Low Latency of Pro Tools 9 stop the sound.
Enabling ASIO4ALL I can work with audio, but midi, is still a problem.
Already tried the same thing in other different computers and the same problems occurred.
This is a problem with the latest drivers for Digi003Rack.

Does anyone know any solution?

Thanks
For me is the same about LLM stop audio PT 9.0.1 and Digi 003+
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 02-16-2011, 02:46 PM
Lessandro Lessandro is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Yes,this is the same problem... I have this problem since PT 8.0.3 and more than 2 differents computers but just now I decided post it here.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-16-2011, 03:18 PM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,607
Default Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

For became now in PT 9.0 and.9.0.1 Guys from DTS said they are working on it but is just twilight zone, no news yet.
no good for customers, hope they really do something, soon
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #10  
Old 03-02-2011, 11:57 AM
elgarage elgarage is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Argentina
Posts: 3
Unhappy Re: Asio problem - Digi003 Rack - Driver vs9.0

Quote:
Originally Posted by flautista View Post
For became now in PT 9.0 and.9.0.1 Guys from DTS said they are working on it but is just twilight zone, no news yet.
no good for customers, hope they really do something, soon
Me too !!
I have the same problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows ASIO driver for 003 Rack AndyJCP Pro Tools 9 5 11-20-2010 10:55 AM
DIGI ASIO DRIVER PROBLEM WITH FL 8 "Not Enough ASIO output channels available. scottthafoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-19-2010 01:45 PM
002 rack keeps losing asio driver in cubase 4.5 nincompoop 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-18-2009 05:52 AM
ASIO driver for Digi 002 rack - help request gear444 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-01-2004 07:48 PM
Will the 002 rack have an ASIO driver? vonbleak101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 06-20-2003 10:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com