Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Avid Cloud Collaboration

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2018, 09:48 AM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Cloud All Messed Up

Hi All,
Just ordered the 30 Gb Avid Cloud to move projects between studio & mobile studio. Today I recorded drumtracks for 5 projects on my laptop. Everything went smooth. Back in the studio started working on the first song. The tracks downloaded fine. After about an hour I got a " Hard Fail" error for an upload task and after shutting down Pro Tools and starting it up again, I don't see any of my cloud projects anymore. Using a "recent" link to a project produces another error:

Could not complete your request because it is not the right kind of document (-20006).

This is very annoying and worse: i can't get my projects and recordings back.
So any help would be appreciated.

I am on osx High Sierra & ProTools 12.8.3
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2018, 08:41 AM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Re: Cloud All Messed Up

After reading the (now closed) thread http://duc.avid.com/showthread.php?t=392976
("Avid Cloud is a Joke")
I realize I am experiencing the exact same problems.
Projects disappearing, upload error, lost versions, can't open file, can't login.



Projects started to come back af 24 hours. However the latest edit of a song is gone. Especcially when using using grouped files with elastic audio edits Projects seems to have trouble to keep up with the uploading and end up in an upload error, ruining your latest version.

I am a happy PT user , suffering from an occasional bug , but on the whole it's a great product.
However, Cloud Collaboration, is total rubbish. It is simply not stable. A good idea but bad execution.
Avid charged me 89 euro for 30Gb of useless cloudspace. Complete waste of money.

Now I realize why you to have agree with the non-refund option.

Last edited by henkschenkworst; 01-20-2018 at 11:52 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2018, 12:09 PM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Re: Cloud All Messed Up

Anyone ??
It's still not stable. Planning to post some screenshots of the various errors i get when using the Cloud Collaboration.
Here's a nice one:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schermafbeelding 2018-02-03 om 21.06.24.jpg
Views:	0
Size:	22.8 KB
ID:	9921  
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2018, 12:12 PM
jjnssn jjnssn is online now
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 473
Default Re: Cloud All Messed Up

Have you contacted Avid support?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / TB3 AIC
PT2018.7 HDX1 / Eucon 3.7 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD OCTO Satellite, Apollo Twin MKII Thunderbolt

Late 2013 MacBook Pro / 10.13.3 / PT2018.7 / DIGIGRID DLS SGC mode
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2018, 12:17 PM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Re: Cloud All Messed Up

Yes & No, I found out I had to ' buy' a service request. That's IMHO the wrong attitude.

Aren't they reading this stuff ??

BTW Here is a screen shot from a sign-in error (different Mac, same account)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schermafbeelding 2018-02-03 om 20.09.08.jpg
Views:	0
Size:	55.1 KB
ID:	9922  
Reply With Quote
  #6  
Old 02-03-2018, 12:24 PM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Re: Cloud All Messed Up

Now's it's a bad gateway when signing in!! Nothing wrong with my internet connection though.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schermafbeelding 2018-02-03 om 21.22.12.jpg
Views:	0
Size:	47.7 KB
ID:	9923  
Reply With Quote
  #7  
Old 02-03-2018, 01:31 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,451
Default Re: Cloud All Messed Up

Hello,
Sorry that you are having trouble.
We could not find an account based on your User Name or email address.
If you do not have the Support Center link in my.avid.com to start a case please provide your info through http://avid.force.com/Support/RegistrationCaseCreation
Thank you,
CS
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 02-03-2018, 02:16 PM
henkschenkworst's Avatar
henkschenkworst henkschenkworst is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Amsterdam
Posts: 13
Default Re: Cloud All Messed Up

submitted. Thank you.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2018, 10:00 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,451
Default Re: Cloud All Messed Up

Quote:
Originally Posted by henkschenkworst View Post
submitted. Thank you.
Support has already sent a message. Please check your Email. Thank you and sorry for the inconvenience.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2018, 06:18 AM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 591
Default Re: Cloud All Messed Up

Cloud collaboration isn’t working from day one. Didn’t think it would take so long to repair it... We once had a working online collaboration when they supported the Res Rocket Network. Then Avid bought this company and online collaboration disappeared...
__________________
Mac Pro Harpertown 2 x 2.8 GHz Quad Core, HD3 Accel (PCIe), 192 I/O, Sync I/O, Euphonix MC Control, Artist Mix and Pro Tools 10
iMac 2013, HD Native, HD Omni, Pro Tools 12 HD, Avid Dock with Avid Pro Tools Control
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Same computer, same cloud session, different cloud users WAXLTD Avid Cloud Collaboration 4 10-25-2016 05:19 PM
PT 10 re-amp is messed up oNeKOG Eleven Rack 5 07-28-2013 08:08 PM
Have I messed up? nickmadsen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-26-2011 01:32 AM
Is my Mic messed up or what ??? Talent4God Post - Surround - Video 27 10-01-2006 07:03 PM
This DUC is messed!!! Michael Cottrell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 04-04-2002 10:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com