Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2020, 11:01 AM
SYDZ SYDZ is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: 10730 S EBERHART AVE
Posts: 2
Default Protools First: AAE-9178 Error

After installing Protools First I open it and a windows pops up saying: AAE Error-9178, then closes. So it never completes opening. I have reinstalled, no go. what to do? On a windows 10 3.0 ghz 8mb ram laptop, i7 processor. (HP Pavilion)

Last edited by SYDZ; 04-23-2020 at 11:15 AM. Reason: added info
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2020, 12:20 PM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,289
Default Re: Protools First: AAE-9178 Error

Are you using the latest version of PTF from your Avid account?
What ASIO interface are you using and is it connected to the computer when PTF is starting?
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 04-24-2020, 10:54 AM
SYDZ SYDZ is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: 10730 S EBERHART AVE
Posts: 2
Default Re: Protools First: AAE-9178 Error

Yes, yesterday I downloaded and installed from my Avid account. Checked and interface was connected. I also downloaded and installed Media Composer First
from Avid account, installed and it works fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-24-2020, 11:00 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,289
Default Re: Protools First: AAE-9178 Error

Take a look at these Troubleshooting Tips from AVID.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAE-9178 Error Patshill AAX Plug-ins 0 06-04-2018 02:30 AM
AAE Error -9178 JimGriffith Pro Tools 12 3 12-15-2017 05:50 AM
Getting AAE error -9178 at startup lufi Pro Tools | First Discussion 6 09-10-2017 02:18 PM
AAE Error -9178 JayRosa Windows 1 07-29-2017 01:28 PM
Getting AAE error -9178? Here's what worked for me. mesaone Pro Tools 12 0 12-08-2016 11:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com