Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-21-2012, 11:30 AM
mu-tron-kid mu-tron-kid is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ithaca College School Of Music, NY
Posts: 153
Default Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts

The situation I am describing happens with NO tracks in Record or Record armed.
This happens when attempting to BOUNCE TO DISK, and / or during playback, as it pertains to the RTAS following the Hardware Insert having no effect on audio....
__________________
Brian Dozoretz
Mac Pro, osX.10.12.6, PT 2018.3 HDX, 2 x Alpha/Deltalink
2 x iMac, osX.10.12.6, PT 2018.3 HD Native PCIe + HD Omni
iMac, osX.10.12.6, PT 2018.3 HD Native PCIe T-Bolt expansion chassis + HD io, Artist Series Mix x 2, Artist Series MC Transport
VENUE SC48 3.1
SSL Duality via ipMIDI / ∂elta Automation Plug-In
Reply With Quote
  #12  
Old 06-21-2012, 05:34 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 993
Default Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
LLM will disable inserts AND sends. If you want to record thru hardware, its best done before conversion. You CAN do it by turning LLM off and running at a low buffer, but you will suffer the latency from the extra chain of conversion(out to the hardware and back in).
Like Mu-Tron says, there is some weirdness in the LLM output pair when you aren't even in record. Its very hard to predict what it will bypass, and on which tracks. I think its also effecting delay compensation on tracks not in record, (I think they do an Inactive style bypass to master channel effects without altering the delay comp, but I could be wrong on that one).
For example, I had a full mix setup >Drum Kit, Bass, 3 guitars and vocals, all assigned to 1-2 (1-2 is also my LLM output). Enable LLM and all the drums start flamming like crazy. Master fader plugs are bypassed for everything, and the mix is a general mess.
This is a session that won't run for me with less than a 256 sample buffer
Work around was to use a different output pair for the mix, and 1-2 only for the overdub.
Reference Guide gives vrey little info about such things.
__________________
5,1 Mac Pro Dual Hex Westermere 3.6Ghz, 24gig Ram, Pro Tools HD Native 2018.4, Sierra, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latency Compensation on Hardware Inserts BJosephs Pro Tools Software (Mac) 6 07-11-2011 06:45 AM
Third party hardware and Low Latency Monitoring The Dougfather Pro Tools 9 3 11-05-2010 07:03 PM
latency when using hardware inserts (oo3) earmeter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 07-14-2008 06:38 PM
[002R] Hardware Inserts Latency: how much is it? HotRats_Reloded 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 06-14-2006 01:03 PM
latency on hardware inserts vtone Tips & Tricks 4 10-22-2000 05:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com