Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2018, 04:20 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 763
Default Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

It seems like a pretty simple(?) thing to implement - allowing single midi tracks to record all 16 channels of midi information in 'omni' mode. MPE is very quickly becoming a common place thing (and rightly so!), with Falcon, Kontakt, Strobe, Equator, Reaper, Bitwig, and a whole bunch of other hardware, modular synth and software supporting it as well.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2020.3. OSX 10.15.4. HDX1. Avid Omni. MacBook Pro 2018. 6 Core i7. 32Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. AJA XT IO. ATI RX580. Sync HD. Dobly Production Suite 3.4.

Last edited by LDS; 12-11-2018 at 05:58 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2018, 04:30 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,732
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

Is there a new release notes that I haven’t seen?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2018, 10:45 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 763
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Is there a new release notes that I haven’t seen?
Regarding what? Falcon? It is now part of the support plan plugin bundle.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2020.3. OSX 10.15.4. HDX1. Avid Omni. MacBook Pro 2018. 6 Core i7. 32Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. AJA XT IO. ATI RX580. Sync HD. Dobly Production Suite 3.4.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2018, 12:37 AM
~ufo~ ~ufo~ is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Tilburg
Posts: 86
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

that would be very sweet!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2018, 12:42 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 831
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

It should only take about 10 years and 4000 USD in upgrade and support fees each from tens of thousands of us to get that done.
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2018, 06:18 AM
RyanC RyanC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 653
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

I also hope so.

Even if the first implementation doesn't have any sort of amazing or innovative editing features for MPE CC and PB data. I just want to be able to record MPE and comp takes etc for now.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2018, 07:50 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,656
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

That would be helpful.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.10 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.12 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #8  
Old 12-13-2018, 03:08 AM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 763
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

Quote:
Originally Posted by RyanC View Post
I also hope so.

Even if the first implementation doesn't have any sort of amazing or innovative editing features for MPE CC and PB data. I just want to be able to record MPE and comp takes etc for now.

Absolutely! I would even settle for folder/group channels so I could hide the 16 midi tracks in a single channel & preset. When it is folded down, just make it appear as a midi 0 track that can be cut/copied/comped.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2020.3. OSX 10.15.4. HDX1. Avid Omni. MacBook Pro 2018. 6 Core i7. 32Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. AJA XT IO. ATI RX580. Sync HD. Dobly Production Suite 3.4.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-13-2018, 04:11 PM
Mishabou Mishabou is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Montreal
Posts: 85
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

+1 MPE support please
Reply With Quote
  #10  
Old 12-13-2018, 11:51 PM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,801
Default Re: Now that Pro Tools includes Falcon, will we see MPE support implemented soon?

+10000
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2019.5
Digidesign Command|8
macOS Mojave
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools MP 9.0.5 Updates - Includes Beta Support for Lion Avid Technical Alerts 0 08-25-2011 01:34 PM
Pro Tools MP 9.0.5 Updates - Includes Beta Support for Lion Avid Pro Tools M-Powered (Mac) 0 08-25-2011 01:34 PM
Pro Tools 9.0.5 Updates Now Available - Includes Beta Support for Lion Avid Pro Tools 9 0 08-17-2011 11:07 AM
Pro Tools 9.0.5 Updates Now Available - Includes Beta Support for Lion Avid Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-17-2011 11:07 AM
Pro Tools 9.0.5 Updates Now Available - Includes Beta Support for Lion Avid Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 08-17-2011 11:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com