Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-24-2010, 10:53 AM
RogTaylor RogTaylor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 18
Default Grid mode, shuffle mode, spot mode and slip mode.

I dont really understand the differences between these modes. I have searched a little on the internet a little but still dont have the full understanding.

Can anyone explain basically what the modes are about and what they do? I would be thankful :)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2010, 11:22 AM
michaelm michaelm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 37
Default Re: Grid mode, shuffle mode, spot mode and slip mode.

see Help/ProTools Reference Guide
page 445 (Chapter 23 - Edit Modes and Tools)
__________________
Pro Tools 8.03, Fujitsu-Siemens AMILO Xi3650 laptop, 18.4 in. HD display, Intel Centrino2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz, NVIDIA GeForce 9600M GT graphics, Realtek High Definition Audio, 4GB RAM, Vista HP (32-bit), Digidesign Mbox 2 Micro
Reply With Quote
  #3  
Old 06-24-2010, 11:30 AM
Dorian Green Dorian Green is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: France
Posts: 210
Default Re: Grid mode, shuffle mode, spot mode and slip mode.

Heya!

There is 2 Grid Mode :
Absolute :Each time you move a region its beginning will be set On the grid, depending the grid resolution you've chosen.
Relative: Each time you move a region in this mode, regardless of the exact beginning point of you region, it will be move 1 bar, 1/2 bar, 1/4 bar....i.e if you have an Attack which is just before, let's say 20ms before the Transient, if you move it 1 bar backward in Relative Grid Mode, the beginning of the region will be set 1 bar earlier minus 20 ms before the Absolute Grid.

Shuffle Mode: When you delete a region in between two contiguous, the third one will shift to the left and will stick to the end of the first one. Doing this on all the tracks at the same time will have the same effect as using the Cut Time Function.

Spot Mode: Each time you use the Smart tool in this mode, a dialog box will appear.
This mode is used when you need to move, trim a region very accurately by entering numeric datas.

Slip Mode: Pure Freedom!

Note you can associate two mode at the same time.It rare but you'll find some situations you'll need that.

Hope it helps.
__________________
Green Room Studios, France
Mac Book Pro i7 15"4 Mac OSX 10.6.6
PT 9.0.2
DIY Intel Core 2 Quad, P5B Premium,DDR2 6GB, Win 7 Ultimate.
PTLE 8.0.4
002R Unit and MBox Mini
SSL XLogic Alpha Channel.
SPL Goldmike valve Preamp.
DBX Analog Compressors, Gate and Eq.
Monster Cables
Home made & Neutrik Patchbay.
Brauner, Shure, Seinnheiser and T.Bone mikes.
Tannoy 8D Active monitors.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grid view in grid mode vs in shuffle mode ryancousins Getting Started 4 04-13-2013 11:41 AM
Viewing grid in slip mode remusjacobs macOS 2 10-15-2012 03:41 PM
shuffle/spot/slip mode bruisedreed Pro Tools SE and Essential (Win) 0 02-18-2012 02:09 PM
Grid Lines - Slip Mode vs. Grid Mode Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 24 02-20-2006 09:38 AM
Shuffle ,Slip ,Spot and Grid mode chucky dinamico 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-15-2003 07:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com