Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2011, 12:23 PM
Soundtrack2life Soundtrack2life is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 224
Default Komplete 8

I got an email last month ago to upgrade to Komplete 8. Just curious if anyone else has upgraded and how it is playing along with Pro Tools. FWIW my Komplete 5 is crashing PT 9.0.3 and I was hoping that K8 (Kontakt most specifically) would fix the problem.
Joe
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2011, 12:27 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 136
Default Re: Komplete 8

I have Komplete 8 Ultimate, no problems...
But I am using PT 8.1
__________________
Pro Tools|HDX, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 12.7.1 w/ HEAT option, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, OS 10.9.5
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2011, 12:33 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Komplete 8

Komplete 5 is 3 versions ago. It wouldn't be compatible with Snow Leopard, Lion, or Windows 7. Not surprising that it's not working with PT9.

You'll definitely want to upgrade to 8 if you plan on trying to use it at all. From Komplete 6 on, it's been working pretty well for most people.

You might also consider going to Komplete 8 Ultimate, if there's an upgrade for that as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2011, 01:10 PM
Soundtrack2life Soundtrack2life is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 224
Default Re: Komplete 8

Actually Komplete 5 worked well for me up until I updated to PT 9.0.3 & OSX 10.6.8. Looks like I will be updating then. . . . .glad to hear it is working well on the latest version.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2011, 08:22 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,797
Default Re: Komplete 8

I purchased the upgrade to Komplete 8 for $199 but afterwards, I wished that I got Komplete 8 Ultimate instead for $499. It has much more content which is the point of buying software instruments in the first place.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.13.6 running Protools 2018.7.0
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2011, 10:43 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,754
Default Re: Komplete 8

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Komplete 5 is 3 versions ago. It wouldn't be compatible with Snow Leopard, Lion, or Windows 7.
That's simply false information and shouldn't be posted.

I'm using Komplete 5 with Snow Leopard on 7 or 8 different machines and it's absolutely flawless. No crashes in years. I refuse to upgrade because it's not broken and I've had my share of "broken" from NI over the past decade.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2011, 07:01 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Komplete 8

Well, it's not false info according to the website. A few of the products in K5 are listed as not compatible, such as Absynth 4 and Guitar Rig 3, as well as the discontinued products such as B4II, Acoustik Piano, etc.

There are probably workarounds, and you may indeed have it working flawlessly, which is great, but as far as I can see on their website, it would not be "officially" qualified. My point to the OP was that he shouldn't be surprised if software that was 3 versions old was having a few issues.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2011, 07:09 AM
Carl Lie Carl Lie is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,034
Default Re: Komplete 8

Quote:
Originally Posted by Obsidian Dragon View Post
I purchased the upgrade to Komplete 8 for $199 but afterwards, I wished that I got Komplete 8 Ultimate instead for $499. It has much more content which is the point of buying software instruments in the first place.
I was thinking that but I don't think I'd use the extra stuff as I already have Session Strings Pro and the Scarbee Stuff. Decisions, decisions..

C
__________________
PT 2018.7 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.12.5 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL-GML -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-10-2011, 07:42 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,797
Default Re: Komplete 8

Quote:
Originally Posted by Carl Lie View Post
I was thinking that but I don't think I'd use the extra stuff as I already have Session Strings Pro and the Scarbee Stuff. Decisions, decisions..

C
The Scarbee Bass stuff is what I was disappointed that it was not included in Komplete 8 but only in Komplete 8 Ultimate. There is only on bass model included instead of all of them. Unfortunately S/W is not returnable or else I would have returned it for the Ultimate bundle. At this point, I'll just wait until next year's upgrade to get the ultimate bundle.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.13.6 running Protools 2018.7.0
Reply With Quote
  #10  
Old 10-10-2011, 08:13 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Komplete 8

To Obsidian,

It looks like "regular" Komplete 8 is now eligible for the upgrade to K8 Ultimate, and the price is just the difference between them, so you wouldn't even lose any money. On the NI Website it specifically says K2 thru 8. On Sweetwater's website it says 2 thru 7, but I called someone there and their info sheet says "2 or later".

In fact, you can get it from Guitar Center (store or website) and get 15% off through today with their Columbus Day coupon, making the upgrade $425.



To Carl Lie,

You can sell your existing licenses for Session Strings Pro, Scarbee and anything else you have, which would offset your costs at least somewhat. You would need to provide the installers and samples on a disc for the buyer, since they probably couldn't download it. I'm not sure how much you could get for them, but it might be worth a shot.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Komplete 6 kw1nny Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 08-14-2012 04:54 PM
Komplete 5 Swar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-27-2009 04:16 AM
NI Komplete 3 Stig Eliassen Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 04-03-2006 07:02 PM
PT 7 with NI KOMPLETE 3 CF Buck 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-27-2006 01:35 AM
NI Komplete 2??? Gods Mistake General Discussion 1 05-02-2004 12:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com