Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2019, 11:11 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Markers moved on session import

Having a strange problem when importing a session into a currently open one, that has the same timecode start etc.. The markers are moved to the front of the open session even though their position in the source session is different. BTW there is no offseting of tracks on import. This must be a bug of some kind. Anyone?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2019, 11:46 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,799
Default Re: Markers moved on session import

Did you NOT import the tempo?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-30-2019, 07:26 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Re: Markers moved on session import

No I did not. Is that the problem?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2019, 11:09 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,054
Default Re: Markers moved on session import

Quote:
Originally Posted by Reckless Erik View Post
No I did not. Is that the problem?
You don't need to import tempo to import markers and have them come in correctly unless your markers time properties were set to Bars|Beats (by default they are set to Absolute which does not need tempo)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #5  
Old 08-30-2019, 01:41 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 506
Default Re: Markers moved on session import

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
(by default they are set to Absolute which does not need tempo)
If markers are created when the main ruler is set to Bars|Beats, then they default to Bars|Beats, if the main ruler is Timecode, then they default to Absolute. I've been bitten by this a few times when jumping back and forth between rulers/timebases.
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
  #6  
Old 08-30-2019, 02:27 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,054
Default Re: Markers moved on session import

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
If markers are created when the main ruler is set to Bars|Beats, then they default to Bars|Beats, if the main ruler is Timecode, then they default to Absolute. I've been bitten by this a few times when jumping back and forth between rulers/timebases.
Right you are. Never noticed as I'm mostly in Timecode when setting markers.

Good thing for the OP is he can change his markers to Absolute if he opens the original markers (one by one) and swaps them to Absolute and then goes back and does the import.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #7  
Old 08-31-2019, 06:08 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Re: Markers moved on session import

Thanks Guys. I will check this out.
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #8  
Old 08-31-2019, 06:39 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Re: Markers moved on session import

That doesn't seem to be it. Sorry to report. Still offset to the beginning of the session.
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #9  
Old 08-31-2019, 11:18 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,054
Default Re: Markers moved on session import

Can you post a screenshot of the import session data dialogue? I feel there's some pertinent info that might be missing that would explain this.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #10  
Old 09-02-2019, 06:05 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Re: Markers moved on session import

Here are the screenshots you requested with also a grab of the offline edit session and the master session. I have checked all the markers and they are all referenced to absolute TC. Still the problem persists.
Attached Images
File Type: jpg Original session.jpg (51.1 KB, 0 views)
File Type: jpg Master session.jpg (78.1 KB, 0 views)
File Type: jpg Import screen.jpg (79.8 KB, 0 views)
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Save session, close session, open session next day...clips have moved. ptr22 Pro Tools 12 8 02-18-2016 06:34 AM
12.3 Event Markers can't be moved Scotty Chops Pro Tools 12 5 11-24-2015 02:06 PM
Audio Files Moved or Removed from Session after Saving Session Copy for Protools 9 doubtful guest Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-06-2013 03:42 AM
Import markers Luzer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-21-2005 09:14 PM
Error Playing a Session Folder That Has Been Moved Matt_G Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-14-2004 11:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com