Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #411  
Old 03-04-2019, 03:09 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 736
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
I dunno if there is a whole lot of difference between Reaper and Pro Tools in terms of tracking and stability. The main reason I use Reaper in venues is to avoid the need for iLok and license junk. I still religiously use a backup recorder with Reaper, and it saved my bacon for the first time in almost a year just last week! Any critical job really should have a backup recorder.
I'm with this bloke I would never do a live show without a backup. Especially if its a critical client or any client for that matter...... would hate to spend all that effort only to see it fail that costs you money and it isn't going to please a paying client "Ummm errr the software froze!" is not what they will want to hear.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #412  
Old 03-04-2019, 03:18 PM
studio 1311 studio 1311 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Philadelphia
Posts: 21
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
I dunno if there is a whole lot of difference between Reaper and Pro Tools in terms of tracking and stability. The main reason I use Reaper in venues is to avoid the need for iLok and license junk. I still religiously use a backup recorder with Reaper, and it saved my bacon for the first time in almost a year just last week! Any critical job really should have a backup recorder.
Indeed, a level of redundancy is a must for any live date.

I used PT for years on live dates, but tried REAPER out of frustration once I went with a laptop and Dante et al. There were very random errors-and 1 is too many. Currently, we either have Logic or REAPER as the back up.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
__________________
Greg
www.studiothirteeneleven.com
Reply With Quote
  #413  
Old 03-04-2019, 04:11 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
A live version wouldn't need all the extra editing, compositing, video, surround and composing tools that the full fledged Protools has. Just the ability to record, make some edit points, put in markers and notes, do playback and bounce to disk. And then be able to open the whole thing natively in either Protools vanilla or Protools Ultimate without having to go through a laborious import process.

__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #414  
Old 03-04-2019, 05:32 PM
DAWgEAR's Avatar
DAWgEAR DAWgEAR is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: California, USA
Posts: 326
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Best idea I have seen on the DUC in awhile,,, listen to this avid.

Charge $99 bucks for it too. Even better give it free to HD users and charge $99 to everyone else

I don’t use PT for live work either...for this same reason.




Yep
I am a songwriter/composer and don't do any live recording, but this is a total no brainer, Avid.

Credit also to JCBigler who didn't get quoted when I quoted a quote.
__________________
Pro Tools HD Native 2018.12 | HD Omni | iMac Pro: 10-Core 3.0 GHZ - 64 GB - 2 TB - Vega 56 | Sonnet Echo Express SE II for PT HD Native PCIe and UAD 2 Quad PCIe cards | Pro Tools Dock
Reply With Quote
  #415  
Old 03-05-2019, 12:33 AM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 99
Default Re: Pro tools 2019 !

As I had several issues with PT stopping when in record mode in the past, I never track live events with PT. I always use Reaper.
But, I don't had these unpredictable since PT 10 or 11.
I'm not a gamer, I prefer using Reaper and not cry.
Reply With Quote
  #416  
Old 03-05-2019, 01:56 AM
Riture's Avatar
Riture Riture is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: UK
Posts: 29
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by krabbencutter View Post
Community: "WE WANT FOLDER TRACKS!"
AVID:"You want MORE TRACKS? Awesome, here you go!"
A recurring feature request is FOLDER TRACKS. Of course among other things they may help with managing large track numbers and provide workflow enhancements. From a developer/manufacturer perspective, each feature request is costed; e.g how it may break stable functionality, customer importance/rank, time it may take to implement...Does anyone have insight as to why Avid ignores this request or has tried and decided against it?
Reply With Quote
  #417  
Old 03-05-2019, 02:13 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,809
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by Riture View Post
Does anyone have insight as to why Avid ignores this request or has tried and decided against it?
Don't know but wild guess... how would you use folders with S6 et.al?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #418  
Old 03-05-2019, 04:30 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 736
Default Re: Pro tools 2019 !

Folder tracks v track playlist what’s the dif? I don’t know if I would like my tracks hidden in folders..... maybe there is some sense in it if you have several hundred tracks I prefer tracks laid out that I can scroll to, not dig down in some folder or folders to find something.

And the ability to seemlessly swap out plugins is really not a big issue for me. Who would want to do that at a critical time anyways..... I get a slight blip when I do in playback mode..... but really it that a real issue?
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #419  
Old 03-05-2019, 04:34 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is online now
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,107
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by xrekcor View Post
Folder tracks v track playlist what’s the dif?

And the ability to seemlessly swap out plugins is really not a big issue for me. Who would want to do that at a critical time anyways..... I get a slight blip when I do in playback mode..... but really it that a real issue?
There's a big audible glitch while editing anything in playlist view. PT10 didn't do this, but PT 2018 does. Very high on my list for PT 2019. Makes editing in playlist view with clients really choppy-sounding.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #420  
Old 03-05-2019, 04:42 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 736
Default Re: Pro tools 2019 !

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
There's a big audible glitch while editing anything in playlist view. PT10 didn't do this, but PT 2018 does. Very high on my list for PT 2019. Makes editing in playlist view with clients really choppy-sounding.
Maybe don’t do it when the client is present... I haven’t noticed the audio glitch when editing playlist myself... but do get it swapping out plugs.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019 features for pro tools vanilla ? cmbourget Pro Tools 2018 29 03-04-2019 03:00 PM
Namm 2019 jeffro General Discussion 2 01-26-2019 10:22 AM
Looks like at least 2019 before new Mac Pro K Roche Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 04-19-2018 06:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com