Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-19-2017, 09:03 AM
MPuser MPuser is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle USA
Posts: 3
Default Re: Unable To Locate Avid Hardware.

Dustin -
Quote:
Originally Posted by dustinjamesdesign View Post
Hopefully, if it works for me to, this can be a strong thread for people who have had similar issues.
This was one of the best threads I could find so far.

Just wondering if you ever got the M-Audio MobilePre USB to work?

I'm coming in late on this, acquired one about seven years ago along with a Sennheiser mic and other audio gear. Used the other gear for all these years but never used the MobilePre. Now I have a good use for it and can't get it to work. Really nice and practical little unit so wish now that I would have tried it out. Got the CD driver and original documentation for it.

Have an early MacBook running OS X 10.6.8 "Snow Leopard" which is early enough for the 1.8.1 driver but it doesn't seem to want to cooperate. Saving the old MacBook specifically for running legacy applications and peripherals and this would be a perfect peripheral!

Now I notice the "Edit" button (wasn't there before)
Need to add a P.S. to the post I just made:

The M-Audio MobilePre USB that I've got is the "Gen 1" Blue & Silver model.

Additional information:
PID/Ver: 200F
Firmware: V1.03
Date: 12-2004

Research indicated there may be some setup tricks to getting the Pre to work on the computer, like not connecting it until the computer has booted, or vice versa. Tried these and various other combinations but can't get them to talk together.

If anyone has some potential insight it'd be appreciated. Hate to see this Pre go to waste or the scrap yard.

Last edited by MPuser; 10-19-2017 at 10:09 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to locate Avid Hardware fosterfreeze Pro Tools SE and Essential (Win) 7 03-05-2014 10:59 AM
Unable to locate Avid hardware. Avid Pro Tools SE 8.0.3 (M-Audio KeyStudio 49) azndisast3r Pro Tools SE and Essential (Win) 3 09-21-2013 02:31 PM
Pro Tools SE unable to locate Avid Hardware error WIN 8? joe979xx Pro Tools SE and Essential (Win) 2 07-25-2013 11:37 AM
Unable to locate Avid hardware michaelrowe Pro Tools 10 Discussion 5 12-17-2012 09:44 AM
Unable to locate Avid hardware... torrror Pro Tools SE and Essential (Win) 0 05-28-2012 03:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com