Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-22-2018, 10:52 AM
BurbankGuy BurbankGuy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Burbank, CA
Posts: 14
Default Joe Meek, Classic Compressors etc

Hey everybody

Pro Tools HDX PCIe 11.3.2 Win 7 64 bit


Has anybody figured out how to get the Classic Compressor, Joe Meek, Moogerfooger plug ins from PT 8 to work without the stupid iLok authorization popping up?

I've read so many things but nothing seems to work.

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2018, 11:00 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,348
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

You most likely need the newer install versions

What v do you have on your Ilok?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2018, 02:43 PM
BurbankGuy BurbankGuy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Burbank, CA
Posts: 14
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

Moogerfooger, Fairchild, Calssic Comps are all V4
Joe Meek is VC5 SC2

On the Avid download page it sends me to a link that doesn't work.

Are there updated AAX versions? Remember, i've had these since PT 8.

thanks!!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2018, 04:49 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,348
Default Joe Meek, Classic Compressors etc

These are mine and working in PT12.5.1 HDX was recently added so I am not sure I have used the AAXDSP versions of these
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-22-2018, 05:34 PM
BurbankGuy BurbankGuy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Burbank, CA
Posts: 14
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

Well, I downloaded the 18.1 versions of all three and they're working (for now).

Now let's hope the iLok will allow my Slate stuff to work. I keep getting the same authorization error with certain Slate plugs.

Jeez, I frikkin' HATE iLok. More trouble than it's worth, honestly.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-23-2018, 08:59 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,977
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

Quote:
Originally Posted by BurbankGuy View Post
Well, I downloaded the 18.1 versions of all three and they're working (for now).

Now let's hope the iLok will allow my Slate stuff to work. I keep getting the same authorization error with certain Slate plugs.

Jeez, I frikkin' HATE iLok. More trouble than it's worth, honestly.
Everyone is entitled to their opinion. As for me, after restoring system drives once or twice, I'll take iLok over every other option except Waves on a USB stick. These 2 systems work for me every time(and when either doesn't, a simple uninstall/re-install solves the issue)
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 05-23-2018, 09:02 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,634
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Everyone is entitled to their opinion. As for me, after restoring system drives once or twice, I'll take iLok over every other option except Waves on a USB stick. These 2 systems work for me every time(and when either doesn't, a simple uninstall/re-install solves the issue)
I pretty much agree with this. I've discarded most of the computer based auth plug-ins. Way to much hassle on an OS rebuild.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 05-23-2018, 09:25 AM
BurbankGuy BurbankGuy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Burbank, CA
Posts: 14
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

I'm sure there are a million stories on each side.
From my experience I've had several issues that always pointed to iLok.

Example - Eventide plug ins - I have the 910 and Ultra Channel. When I installed them it triggered an iLok dialog box that had me re-install "InterLok" drivers that, despite updating to the current iLok manager nothing worked until I eventually re installed Pro Tools.

Agreed, licenses on a dongle is a good idea but I've never had issues with Waves like I do with iLok.

Oh, let's not trade stories about iLoks!

I seem to have my older plug ins all updated and everything seems fine.


Thanks for responding to my questions!!
Reply With Quote
  #9  
Old 05-28-2018, 03:07 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,890
Default Re: Joe Meek, Classic Compressors etc

Quote:
Originally Posted by BurbankGuy View Post
I seem to have my older plug ins all updated and everything seems fine.
So not an iLok problem at all then
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves CLA Classic Compressors maaaquemeseyo Buy & Sell 1 04-26-2017 01:05 AM
Updating BF Classic Compressors Help JB Retro City Pro Tools 12 3 12-06-2015 08:51 PM
WTB: CLA classic compressors V7 bieckmusic Buy & Sell 0 01-29-2014 05:09 PM
Classic Compressors AAX now available! Avid Technical Alerts 0 04-04-2012 07:27 PM
BF Classic Compressors MoritzRock Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-21-2009 03:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com