Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2001, 10:45 PM
ThomCat ThomCat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Phoenix,az,USA
Posts: 475
Default Abandon the 001? Heresy!

Heretical as it might be to announce on this forum, I'm entertaining the idea of abandoning the 001. I'm just too sick of the -6031 errors and lack of a solution for them.

I really am considering a Rosetta for the sweet-as-silk converters, but rather than lightpiping its output through the 001 I'm wondering if there is a (more trouble-free) product out there that is strictly an interface (no converters), either PCI, USB, or FireWire. It would need to accept 2 24 bit channels of adat or spdif at a minimum.

Since the Rosetta has no D/A, possibly a better solution would be to get an inexpensive interface that has A/D and D/A but also accepts digital inputs, and then just ignore the A/D section in favor of the Rosetta. The D/A section doesn't really have to have great quality, as it would only be used for monitoring...as long as it's accurate I could take a little dirt that wouldn't actually make it into the mix if I had to. The primary concerns are reliability and input ports (and of course, Mac compatibility).

Does anyone have a suggestion?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2001, 05:22 PM
ThomCat ThomCat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Phoenix,az,USA
Posts: 475
Default Re: Abandon the 001? Heresy!

That sounds like an offer I can't refuse. Email on its way. Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2001, 12:02 AM
bassmac bassmac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 1,754
Default Re: Abandon the 001? Heresy!

ThomCat,

FWIW, If you're happy with PTLE, then I'd put your money into good hardware and enter Pro Tools strictly via s/pdif or optical. That is what many TDM users do as well.

I recently changed from my Rosetta to the RME ADI-8 Pro because I needed D/A as well as more inputs. The A/D sounds good to me, but knowing how detailed you are, you'll probably here things I don't. [img]images/icons/wink.gif[/img]

If you want Rosetta A/D, but need D/A too, I think you could probably use a Rosetta with say a Lucid D/A box - not sure of the hook-up though.

If you're interested - my Rosetta is only four months old and you can have it for $750.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will Avid abandon DSP processing? maxcarola Pro Tools TDM Systems (Mac) 127 07-18-2011 09:54 AM
NI discontinues B4II - Abandon ship Petra Pan Pro Tools TDM Systems (Mac) 37 09-07-2009 05:06 AM
Abandon all HOPE! silence_of_stone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-22-2003 09:03 AM
Digi Forcing Me to Abandon ProTools Jeff Zacharias 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-23-2000 02:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com