Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-05-2017, 01:22 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Studio City
Posts: 194
Default Protools following Universe

I am confused...
we've been asking for eons to have the Pro tools window follow the Eucon assignments but it was never implemented (or so it seems)
Now in this Sweetware demo he's doing just that, he's moving the Universe bar and Protools moves with it... why is that not available in our versions on PT Control or Artist Mix...Eucon in general?

Did this get released but not documented...did I miss that? More importantly if this works how do I turn it on, because for me it does NOT work and I have the latest Eucon, Firmware, PT Control....

You can see it at 2:41 in the video
https://youtu.be/5Whg0SDh6Ck

This is literally my most wanted feature with Eucon.

thanks
__________________
Mixing/Producing/Recording
PT 12.8 HD
Nuendo 6
Wavelab Pro 9
2x UAD2 Quads
Apollo Twin Duo
HDX, 2x Avid I/O Analog 16/16, Quad Core
3x Artist Mix, Avid Dock,
CustoMAC 32 gig RAM running Mavericks, lots of outboard gear
Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-2017, 11:10 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 749
Default Re: Protools following Universe

This was added in v3.3.2. Enable the following:

• Pro Tools>Preferences>Mixing>Controllers - Enable “Edit/Mix Window Follows Bank Selection”
• In EuControl Settings>General - Enable “Auto Bank to Selected Track”
• In Pro Tools | Control, go to Settings and enable "App banks DAW"
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2017, 12:02 AM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Studio City
Posts: 194
Default Re: Protools following Universe

Oh wow!

Thank you!
Going to check this out tomorrow. This is major, should have been announced as such.
__________________
Mixing/Producing/Recording
PT 12.8 HD
Nuendo 6
Wavelab Pro 9
2x UAD2 Quads
Apollo Twin Duo
HDX, 2x Avid I/O Analog 16/16, Quad Core
3x Artist Mix, Avid Dock,
CustoMAC 32 gig RAM running Mavericks, lots of outboard gear
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2017, 11:56 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Studio City
Posts: 194
Default Re: Protools following Universe

It works!!!!

THANK YOU!!!!!
__________________
Mixing/Producing/Recording
PT 12.8 HD
Nuendo 6
Wavelab Pro 9
2x UAD2 Quads
Apollo Twin Duo
HDX, 2x Avid I/O Analog 16/16, Quad Core
3x Artist Mix, Avid Dock,
CustoMAC 32 gig RAM running Mavericks, lots of outboard gear
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2017, 04:44 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Studio City
Posts: 194
Default Re: Protools following Universe

So as much as I love this feature it introduces an irritating side effect and I had to turn it off again:
With it on the screen refreshes and moves the mixer window to the very left anytime I select a track in the PT window. in other words let's say I have 10 faders in view and I click on track number 5 to select it (in PT), the screen now scrolls fader 5 to the left making it fader 1. Very annoying.
Is there anyway to turn that off without losing the screen follows the artist mixes/universe? These seem to be two completely independent features, I am not sure why those are connected.

thanks
__________________
Mixing/Producing/Recording
PT 12.8 HD
Nuendo 6
Wavelab Pro 9
2x UAD2 Quads
Apollo Twin Duo
HDX, 2x Avid I/O Analog 16/16, Quad Core
3x Artist Mix, Avid Dock,
CustoMAC 32 gig RAM running Mavericks, lots of outboard gear
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2017, 11:33 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 749
Default Re: Protools following Universe

Turn off Auto Bank to selected in EuControl (making sure App Banks DAW is still on in the Control App)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2017, 10:50 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Studio City
Posts: 194
Default Re: Protools following Universe

that works, Thanks!
Of course now the artist mix does not follow anymore... but close enough, I can live with that.

speaking off... is there a way to assign (Layouts) the Mix channels in the PT Control just like the Artist mix?
__________________
Mixing/Producing/Recording
PT 12.8 HD
Nuendo 6
Wavelab Pro 9
2x UAD2 Quads
Apollo Twin Duo
HDX, 2x Avid I/O Analog 16/16, Quad Core
3x Artist Mix, Avid Dock,
CustoMAC 32 gig RAM running Mavericks, lots of outboard gear
Reply With Quote
  #8  
Old 07-19-2017, 11:21 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 749
Default Re: Protools following Universe

Not currently.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Universe scroller bug ? yop22 Pro Tools | Control 1 06-11-2017 12:17 PM
the universe is very big! ( universe view ) fork-media Pro Tools 10 Discussion 1 06-23-2015 10:13 PM
Video Universe still very buggy Frank Kruse Pro Tools 11 Discussion 0 11-14-2013 03:48 AM
What's a universe window? FatBelly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-21-2006 04:39 PM
Universe Window Bug since 6.7 zeeman Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-20-2005 11:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com