Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2017, 02:41 PM
rnrmusic rnrmusic is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: DC
Posts: 1
Default Move all regions to start

I have a session with 10 tracks and each track has a single region of 3-5 minutes starting at different times. Is there anyway to move all regions on each track to start at the same time?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2017, 05:57 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is online now
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,439
Default Re: Move all regions to start

Spot Mode.

Marker then put Grid in Clips And Markers and move each clip to the Marker.

Shuffle Mode and highlight from where you want to the clip to be and the beginning of the clip then delete the highlighted space.

Grid Mode and move each clip to the place on the Grid you want.

Get one clip where you want it, put the cursor at the beginning of that clip then, in Slip Mode, Start+Click on another clip and it will line up with the start of the other clip, ie where the cursor is.

Lots of ways to do the same thing.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2017, 03:00 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,617
Default Re: Move all regions to start

If you do not care, that the clips will not be on their original track after the operation :
select all clips in the clip list
clip list - timeline drop order - top to bottom
drag clips from clip list to the start of the session
remove the previous clips.

But, as Bruce suggested : make a timeline insertion at the start of the session (by hitting enter) , start-click 10 clips. Takes about 5 seconds ... .
__________________
PT 11.3.1 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 64GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060

Last edited by joachim; 06-21-2017 at 05:34 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2017, 05:40 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,617
Default Re: Move all regions to start

And here is a funky method :
grid to bars/beats
tempo for the whole session : 5 bpm (the lowest)
menu - event - time operation - change meter - to 64/4 (basically, get a real long grid; in this case 12 minutes and 48 seconds)
select all clips
menu - clip - quantize to grid
-> they all snap to the nearest bar, not necessarily to the start of the session. But they line up with their start border. Move them all at once to start of session.
__________________
PT 11.3.1 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 64GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060

Last edited by joachim; 06-21-2017 at 09:10 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
regions won't move! bontay Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 01-25-2011 09:55 PM
Can I move regions and have the underlying playlists move also? smpkeys Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-18-2010 08:30 AM
How to move several regions at once DonaldM Tips & Tricks 12 07-22-2009 07:54 AM
Move markers with all the regions Riccardo Corbari Tips & Tricks 2 03-17-2008 09:59 AM
Move regions with JOG WHEEL David perez ICON & C|24 4 11-09-2006 06:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com