Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-29-2016, 07:09 AM
brunomulinario brunomulinario is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: São Paulo
Posts: 2
Default Re: Air Mini Grand: no "long" sound, just short notes...

I resolve my problem with some steps:

1- Go to : Mac HD/User/"your user name"/Library/Preferences

2 - Find and delete the com.airmusictech.Mini.Grand.plist

Reply With Quote
  #22  
Old 10-29-2016, 03:09 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 376
Default Re: Air Mini Grand: no "long" sound, just short notes...

Quote:
Originally Posted by brunomulinario View Post
I resolve my problem with some steps:

1- Go to : Mac HD/User/"your user name"/Library/Preferences

2 - Find and delete the com.airmusictech.Mini.Grand.plist

Worked for me - but only until I restarted the machine. Then it was right back to the clipped notes.

I guess there's an issue with v1.2.1 of Mini Grand being able to read the .big file under Sierra.

I wonder if/when we'll see the newer 1.2.7 version here at Avid (?)
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 6850K
MSI GTX 1080 Armor
32GB Corsair Vengeance DDR4 3200mhz RAM
Samsung 850 Pro 256GB SSD (system drive)
Samsung 850 Pro 1TB SSD (sample drive)
MyDigitalSSD BPX 480GB M.2 (work drive)
2 WD Black 1TB drives (for backup)
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
Reply With Quote
  #23  
Old 10-29-2016, 03:14 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 376
Default Re: Mini Grand--Sierra

There's a thread in the Virtual Instruments sub about this issue. Someone there suggested deleting the Mini Grand pref file in the user library, which essentially makes it so that you have to relink to the .big file when you launch the plugin the next time.

Worked for me - but only until I restarted the machine. Then it was right back to the clipped notes.

I guess there's an issue with v1.2.1 of Mini Grand being able to read the .big file under Sierra.

I wonder if/when we'll see the newer 1.2.7 version here at Avid (?)
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 6850K
MSI GTX 1080 Armor
32GB Corsair Vengeance DDR4 3200mhz RAM
Samsung 850 Pro 256GB SSD (system drive)
Samsung 850 Pro 1TB SSD (sample drive)
MyDigitalSSD BPX 480GB M.2 (work drive)
2 WD Black 1TB drives (for backup)
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
Reply With Quote
  #24  
Old 10-29-2016, 03:25 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: los angeles
Posts: 4,995
Default Re: Mini Grand--Sierra

curious .. have you tried ver 1.2.0.17939 to see if the same thing happens ???
__________________
OS 10.12.5 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.5 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.6 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #25  
Old 10-29-2016, 06:41 PM
jwilkers jwilkers is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 116
Default Re: Mini Grand--Sierra

The version I have that isn't working is 1.2.1.18799
Reply With Quote
  #26  
Old 10-29-2016, 06:48 PM
MasterMixHD MasterMixHD is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
Default Re: Mini Grand--Sierra

I'm running El Cap and mini grand is not working for me either...I don't think it's a Sierra issue...I think it's a 12.6 issue. Super frustrating when I call Avid support and they tell me "we are busy and will email you some things to try...." seriously???
Reply With Quote
  #27  
Old 10-29-2016, 08:14 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 2,931
Default Re: Mini Grand--Sierra

Quote:
Originally Posted by jwilkers View Post
Mini Grad doesn't work with Sierra.
What do you mean? It works fine for me.
__________________
Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Sierra Version 10.12
Pro Tools HD 12.8.2
Reply With Quote
  #28  
Old 10-30-2016, 09:58 AM
jwilkers jwilkers is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 116
Default Re: Mini Grand--Sierra

All other Air plugs work fine.
My mini grand, like many other people on here, just sounds like a pluck when you hit a key.
Reply With Quote
  #29  
Old 10-30-2016, 10:01 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,029
Default Re: Mini Grand--Sierra

One question for all of you "this is not working for me" customers: have you UPGRADED to Sierra or done a clean install as you should?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #30  
Old 10-30-2016, 10:11 AM
jwilkers jwilkers is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 116
Default Re: Mini Grand--Sierra

I admit. Upgrade.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quatize make short notes Shasho Pro Tools Software (Mac) 1 07-11-2013 09:13 AM
Where Did Extra Long and Short Delay II Go? Trailerman Pro Tools 10 Discussion 6 01-18-2012 02:57 AM
Mini Grand in PT9 no sound and crashes. eddicuz Virtual Instruments 0 04-04-2011 12:46 PM
1 long session or several short? Andrew814 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-19-2008 03:49 AM
ADC, Short delay or Long dalay?? bobo mark Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-24-2006 07:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com