Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2017, 05:03 AM
daenni daenni is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Darmstadt
Posts: 1
Default Cannot create Avid Community Account

I am currently trying to purchase the Arturia V Collection 50% offer for Pro Tools costumers. But first, I am asked to link my Avid Community Account to my Master Account.
The problem is i cannot even create a Community Account. Everytime I try doing it, it says: There was an error executing your request. Please try again.

I am desperately trying again over and over. The Arturia offer only lasts for a few more hours, please help.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2017, 08:13 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,713
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Quote:
Originally Posted by daenni View Post
I am currently trying to purchase the Arturia V Collection 50% offer for Pro Tools costumers. But first, I am asked to link my Avid Community Account to my Master Account.
The problem is i cannot even create a Community Account. Everytime I try doing it, it says: There was an error executing your request. Please try again.

I am desperately trying again over and over. The Arturia offer only lasts for a few more hours, please help.
Welcome to the community.

Sorry for the trouble with your account, but I see that your order went through yesterday. Thanks for purchasing and hope you enjoy using these great plug-ins!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-04-2017, 03:33 PM
TheNeil's Avatar
TheNeil TheNeil is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Florida, USA
Posts: 62
Default Re: Cannot create Avid Community Account

I've been suffering from the same thing for months now. Regardless of any specific order, any attempt to sign up for a Community (Video Community) account simply takes you to https://my.avid.com/account/accountlinkstatus/cs, then gives a generic "There was an error executing your request. Please try again." error every time you use the 'Create Account' option and fill in the details.

Not sure if this is impacting a group of users, or all, but it's amazing how long it has been broken for.
__________________
Pro Tools 12 (Non-HD) | macOS | 2.6 GHz Intel Core i7 | 8GB RAM | 7200rpm SATA Drive | iLok 3 | Line6 POD UX2 | 256 Sample Buffer
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2017, 03:23 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,713
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Quote:
Originally Posted by TheNeil View Post
I've been suffering from the same thing for months now. Regardless of any specific order, any attempt to sign up for a Community (Video Community) account simply takes you to https://my.avid.com/account/accountlinkstatus/cs, then gives a generic "There was an error executing your request. Please try again." error every time you use the 'Create Account' option and fill in the details.

Not sure if this is impacting a group of users, or all, but it's amazing how long it has been broken for.
I was able to link the Video Community in your my.avid.com account (using your same User Name) so please check that out and reply back if still having trouble. Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-07-2017, 03:50 PM
TheNeil's Avatar
TheNeil TheNeil is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Florida, USA
Posts: 62
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Thanks for your support, as always, jeffro.

That has moved things along a tiny bit: Now if I go to https://my.avid.com/account, it shows 'Avid Community Status Linked', which before it didn't. Any idea why I, and apparently other users too, were unable to perform this very simple step without getting an error?

However, now whenever I go to http://community.avid.com/, it shows me as not logged in, and if I try clicking either 'login' or 'Join' I get taken to a very contradictory screen, which says 'PLEASE LINK YOUR ACCOUNT - It appears as though your "Avid Community" account has not yet been linked to your Avid Master account. You must link these accounts to continue your access.', yet immediately underneath, it shows that same 'Avid Community Status Linked' message.

The same page is now simultaneously saying my account is linked, and that it isn't!

There's an 'Access your account' link (http://community.avid.com/loginSSOAg...2fdefault.aspx), but if I click that, the page just refreshes and nothing changes at all.

In short, I still have no way to log into the community.

Also, what login name have you given me? To the best of my knowledge, I was never able to create one before the errors kicked in, so I don't know what it is! You mention the same user name as "the Video Community in your my.avid.com account", but I've never knowingly finished setting one up.
__________________
Pro Tools 12 (Non-HD) | macOS | 2.6 GHz Intel Core i7 | 8GB RAM | 7200rpm SATA Drive | iLok 3 | Line6 POD UX2 | 256 Sample Buffer
Reply With Quote
  #6  
Old 07-07-2017, 04:11 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,713
Default Re: Cannot create Avid Community Account

I tried your User Name from this community. Will look into this further to get it solved, sorry for the delay!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2017, 04:13 PM
Bob Olhsson Bob Olhsson is online now
Member
 
Join Date: Jan 1970
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,038
Default Re: Cannot create Avid Community Account

I've been getting the same thing trying to create an account and link.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Music Industry 2.0
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #8  
Old 07-09-2017, 09:17 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,713
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Quote:
Originally Posted by TheNeil View Post
...whenever I go to http://community.avid.com/, it shows me as not logged in, and if I try clicking either 'login' or 'Join' I get taken to a very contradictory screen, which says 'PLEASE LINK YOUR ACCOUNT...
Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
I've been getting the same thing trying to create an account and link.
Should be fixed for both. Please check your email account for a case update notice. Thanks.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-09-2017, 10:21 AM
TheNeil's Avatar
TheNeil TheNeil is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Florida, USA
Posts: 62
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Hi Jeffro,

Thanks for the help! It still wasn't working until I signed out of the master account, but now I've done that (as you advised) and signed back in, it seems to be working fine.

Appreciate the support; however, do you guys know what was causing the issue? Judging from Bob and daenni's posts, it certainly looks like others are also impacted by whatever bug this is in the account setup.

Thank you.
__________________
Pro Tools 12 (Non-HD) | macOS | 2.6 GHz Intel Core i7 | 8GB RAM | 7200rpm SATA Drive | iLok 3 | Line6 POD UX2 | 256 Sample Buffer
Reply With Quote
  #10  
Old 07-14-2017, 04:29 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,713
Default Re: Cannot create Avid Community Account

Don't have a root cause just that there wasn't an account to link to. Have escalated it for review but all reported cases have been solved.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Pro Tools HD 11/10 Bundle License With iLok Account & Avid Account Jan Pasemann Buy & Sell 0 12-18-2015 07:58 AM
Dear Avid... "unable to create your account" Finkelhoff Pro Tools Software (Win) 1 09-14-2015 07:30 PM
Cant Create Ilok account displaying Email in use KarlosPanterous Pro Tools Software (Mac) 9 08-13-2014 03:48 AM
Still need to create a "new user account"? Ealsh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-17-2004 08:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com