Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2017, 12:15 PM
Edwin Huet Edwin Huet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Baltimore, MD
Posts: 1
Default Issue with Pro Tools & Mackie MCU

Hey all,

Trying out a previously-owned Mackie MCU (version 2.0 firmware) with Pro Tools 12.4.0 on MacOS Sierra 10.12.5.

I've followed the instructions on everything from firmware updating to connecting w/ PT as an HUI interface.

Haven't been able to successfully update firmware. When I play back the MIDI track downloaded from Mackie's site, the display reads "U1)" with a blinking cursor. nothing happens after the file ends or after I stop playback. Tried playing back from PT, Logic, & Ableton, and decreasing tempo.

When I connect to Pro Tools (MCU set to "HUI emulation"), there are always a few random indicators lit on the Mackie, namely pan led's and maybe a mute button or something (always different). I can control track pan knobs with the MCU, but the leds either don't change, or they jump around. Nothing else responds or alters anything in PT (transport controls, faders, etc.). No luck with booting the MCU to "Mackie Control" or "Logic" modes.

I had a little more luck using the MCU with Reaper, where faders sort of worked (jumpy and very, very laggy), and mute, solo, and record arm controls worked. Then again, this was in "Mackie Control" mode.

Any suggestions??

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2017, 08:55 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 860
Default Re: Issue with Pro Tools & Mackie MCU

Hi, You might have more luck in either Mackie's forums or in the PT forums as most in here are using EUCON controllers. (or you should try out an Artist Mix instead ;-) )
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 -Mackie Onyx 1640i mixer digital noise issue skylolo99 Pro Tools 9 Discussion 1 08-27-2013 06:04 AM
Eucon connection bug or issue with Mackie Control djmichaelwenz Artist Series 6 12-18-2012 08:51 PM
Mackie defective MCU dimming issue Lawsuit lordtom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-23-2011 07:39 AM
Digi002 Adat clock issue with Mackie D8B BigTizzo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-30-2006 06:31 AM
PT 001/Mackie HDR sync ossillation issue where02190 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-10-2003 12:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com