Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-30-2011, 08:45 AM
josans josans is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: London
Posts: 1
Default Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected

I recently bought am M-Audio Fast Track Pro interface. I installed the bundled Pro Tools SE (v 8.0.3), installed the Fast Track Pro driver (v 6.0.7).

The Fast Track Pro control panel says the interface is "connected". However, when I launch Pro Tools SE I get an alert box that states:

Unable to locate Avid hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Click "OK" when hardware is ready.

However, the hardware is both connected and turned on. Furthermore, other audio apps. such as Adobe Soundbooth CS5 pick it up perfectly well and function without issue. Very annoyed that Pro Tools SE refuses to recognise the interface, especially when it is the version bundled with the kit.

Any suggestions/workarounds would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2017, 07:47 AM
rebelde45 rebelde45 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: estrada do cabo da roca, 63
Posts: 13
Default Re: Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected

Quote:
Originally Posted by josans View Post
I recently bought am M-Audio Fast Track Pro interface. I installed the bundled Pro Tools SE (v 8.0.3), installed the Fast Track Pro driver (v 6.0.7).

The Fast Track Pro control panel says the interface is "connected". However, when I launch Pro Tools SE I get an alert box that states:

Unable to locate Avid hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Click "OK" when hardware is ready.

However, the hardware is both connected and turned on. Furthermore, other audio apps. such as Adobe Soundbooth CS5 pick it up perfectly well and function without issue. Very annoyed that Pro Tools SE refuses to recognise the interface, especially when it is the version bundled with the kit.

Any suggestions/workarounds would be appreciated.
As usual nobody to help, I know how you feel like because I have the same problem and no one to help
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2017, 08:34 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,761
Default Re: Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected

This is a 7 year old thread, you'd probably be better to start your own. However, could you please post your system specs, and have you downloaded and installed the latest driver for the FTP?

Joel
__________________
Laptop:
HP ProBook 650 / Core i5 8GB RAM / Win 10 Enterprise
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Desktop:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using M-Audio Fast Track 8R with Pro Tools 8 LE drjordan Tips & Tricks 3 12-19-2012 01:20 AM
M-Audio Fast Track / M-Audio Venom in Pro Tools 10 leinad MIDI 1 09-16-2012 09:13 PM
Using M-Audio Fast Track Pro With Pro Tools HD???? hemiloco915 Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 04-30-2009 09:11 AM
M-Audio Fast Track Pro and Pro Tools LE Pete Seizure General Discussion 1 02-27-2009 05:53 PM
Pro Tools & M-audio fast track vreynoldsv Pro Tools M-Powered (Win) 3 12-19-2006 01:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com