Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2019, 12:25 PM
lgreen100 lgreen100 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 56
Default PT 2019.6 Install Problem

Does anyone know what this error Means: Could not complete your request because Assertion in "E:\ Code\ 238951\ ProTools\ AAE\ Source\ AAX\ CFicAAXWidget.cpp", line 994.

Thanks


Win 10 build 1903
i7 8700, 32 GB ram, 500 GB Samsung SDD, 1 TB WD HD
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2019, 02:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,742
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Not a clue, but some things to consider:

1-what is drive E:? If its an optical drive, remove any disk that might be in it(you also should not leave a disk in any optical drive while running PT as it will usually drag performance to a crawl)

2-Are you right-clicking on the Setup file and selecting the Run as Administrator option? You should always do this on Windows.

3-is this a clean install or was there a previous version of PT installed? If you had a previous version, did you do an uninstall(from Apps and Features)? Whenever you uninstall PT, you get the option to remove PT only, PT and the HD driver, or PT and everything(prefs, database, etc). You should ALWAYS choose at least to remove the HD driver, regardless of if you have HD(leaving the HD driver will fool the next installer into thinking there is still a valid PT installed)

4-where is the installer from?(a disk or a download). If its a download, I would download again(maybe the installer got corrupted).

Hope something here helps
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2019, 04:23 PM
lgreen100 lgreen100 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 56
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Ya, I have no clue. Went back to PT 12.4 and that works well!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2019, 03:57 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,407
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

I'm going to take a WAG (wild ***** guess) and say drive E: is where the op has PT installed instead of the system drive which should be drive C: Geerally Windows likes to see programs installed on the C: drive.

That being said some assertion errors can be cured by holding down the 'n' key when starting PT. Another possibility - does the iLok in use have the right license asset on it for PT2019.6?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2019, 10:47 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,988
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
I'm going to take a WAG (wild ***** guess) and say drive E: is where the op has PT installed instead of the system drive which should be drive C: Geerally Windows likes to see programs installed on the C: drive.

That being said some assertion errors can be cured by holding down the 'n' key when starting PT. Another possibility - does the iLok in use have the right license asset on it for PT2019.6?
No. The E drive in reference is the compile drive for the Avid developers. All the error compile error codes will show E for that reason.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #6  
Old 08-24-2019, 05:54 PM
lgreen100 lgreen100 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 56
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

So...what exactly is an Avid compile error? The install was fine it happened when I tried to open Pro Tools 2019.6.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2019, 06:08 PM
lgreen100 lgreen100 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 56
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Might have found the answer on the Avid website: http://avid.force.com/pkb/KB_Render_...AaP&lang=en_US
Reply With Quote
  #8  
Old 08-24-2019, 06:27 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,204
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Quote:
Originally Posted by lgreen100 View Post
So...what exactly is an Avid compile error? The install was fine it happened when I tried to open Pro Tools 2019.6.
It is not a “compile error”, but what you are seeing is parts of the developer source environment. It is a developer calling an ASSERT macro in their code that then deliberately causes this failure if the assert fails, with this error message. I have explained that multiple times before on DUC you can search and find the explanations. Or for a general explanation see https://en.m.wikipedia.org/wiki/Assert.h.

The first place to start with any ASSERT error message in Pro Tools is to just google the key words from the error. The exact line numbers can vary sometimes for the same problem. That will usually turn up help, like the article you found..
Reply With Quote
  #9  
Old 08-24-2019, 08:05 PM
lgreen100 lgreen100 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 56
Default Re: PT 2019.6 Install Problem

Apparently that was the problem! PT 2019.6 up and running!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem enabling video engine 2019.6 Lydbildet Windows 11 08-31-2019 01:22 AM
Fader Resolution Problem w/ Presonus Faderport - PT 2019 Dan Karns Pro Tools 2019 3 07-16-2019 12:39 AM
Co-install Pro Tools 10.3.10 with Pro Tools 2019.5 on Windows 7 unkJE Windows 0 05-19-2019 08:31 AM
Avid Link not showing correct PT 2019.5 install status taylor4814 Pro Tools 2019 1 05-18-2019 09:11 AM
PT 2019.5 + Mojave fresh install: Velvet problem Detlef Brockmann Pro Tools 2019 0 05-18-2019 06:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com