Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > RTAS & TDM Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-13-2014, 06:07 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Plugin installer?

If and when I accidently delete a plugin or plugins, which can happen sometimes, I have read advice here that they can be re installed by using the installer feature. Pardon my ignorance but how do I find the plug in installer and how do I use it ? Advice please. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2014, 09:52 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,414
Default Re: Pugin istaller?

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
If and when I accidently delete a plugin or plugins, which can happen sometimes, I have read advice here that they can be re installed by using the installer feature. Pardon my ignorance but how do I find the plug in installer and how do I use it ? Advice please. Thanks.
Need more info from you. What plugins are you talking about? Avid, third party or both? Where did you delete the plugins from? If Avid and you're talking about the effects those re-install upon every startup I believe. The instruments are a separate download from your Avid account and are different for PT10 and PT11. For third party you need to go to that developer and download the plugin installer.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2014, 05:52 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: Pugin istaller?

Thanks musicman691. I'm referring to Pro Tools RTAS and third party. I'm on Pro Tools 9, Win 7, 32 bit. The plugins were deleted when I trashed preferences by following instructions from a You tube video. Unfortunately some of my plugins were in the DAE folder which was deleted! I have since found that the DAE folder contains a sub folder and, according to Sweetwater tech support, is the folder that I should have deleted! Now I find that the sub folder, DAE prefs., also contains some plugins! What I need is for someone to explain this conundrum and hopefully tell me how to solve it.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2014, 09:24 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,414
Default Re: Pugin istaller?

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
Thanks musicman691. I'm referring to Pro Tools RTAS and third party. I'm on Pro Tools 9, Win 7, 32 bit. The plugins were deleted when I trashed preferences by following instructions from a You tube video. Unfortunately some of my plugins were in the DAE folder which was deleted! I have since found that the DAE folder contains a sub folder and, according to Sweetwater tech support, is the folder that I should have deleted! Now I find that the sub folder, DAE prefs., also contains some plugins! What I need is for someone to explain this conundrum and hopefully tell me how to solve it.
This is why you can never give too much info when asking a question. Sorry I can't help you with this.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2014, 05:27 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: Pugin istaller?

This is why you can never give too much info when asking a question. Sorry I can't help you with this. ???
musicman691, I'm confused by this reply! I think I supplied all the information that I have at my disposal. Please elaborate. Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2014, 11:10 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,414
Default Re: Pugin istaller?

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
This is why you can never give too much info when asking a question. Sorry I can't help you with this. ???
musicman691, I'm confused by this reply! I think I supplied all the information that I have at my disposal. Please elaborate. Thanks
Your initial post left a lot unknown which was later given in your second post. What I was trying to get at was if you had written in your initial post what you had in your second then a better answer could be given. You gave NO info on what plugins or circumstances this happened on initially. No system info, PT version, etc.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-15-2014, 12:08 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: Pugin istaller?

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
Thanks musicman691. I'm referring to Pro Tools RTAS and third party. I'm on Pro Tools 9, Win 7, 32 bit. The plugins were deleted when I trashed preferences by following instructions from a You tube video. Unfortunately some of my plugins were in the DAE folder which was deleted! I have since found that the DAE folder contains a sub folder and, according to Sweetwater tech support, is the folder that I should have deleted! Now I find that the sub folder, DAE prefs., also contains some plugins! What I need is for someone to explain this conundrum and hopefully tell me how to solve it.
In Pro Tools 9, all of the core (free) plug-ins are installed by the Pro Tools 9 installer. If you purchased a downloadable version, check your Avid account for the full Pro Tools 9 installer. If you have the DVD installer, run that, then the latest update for Pro Tools 9.

For the individual plug-ins that you purchased or own, check here:
Audio Plug-ins Finder at www.avid.com/plugins

Go to the individual product pages, and you should find the RTAS version installers at the bottom of each product.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2014, 05:39 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: Pugin istaller?

Sorry musicman691. I know that sometimes we learners try the patience of you pros but it's unintentional. Knowing the right questions to ask is a good rule to go by but knowing how to ask those questions is still a matter of how much a person already knows! In my case that is the reason I didn't supply adequate info for you to supply adequate solutions.
I'll try to fill in the blanks the more I learn. Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2014, 08:48 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,414
Default Re: Pugin istaller?

Quote:
Originally Posted by Terry Wetzel View Post
Sorry musicman691. I know that sometimes we learners try the patience of you pros but it's unintentional. Knowing the right questions to ask is a good rule to go by but knowing how to ask those questions is still a matter of how much a person already knows! In my case that is the reason I didn't supply adequate info for you to supply adequate solutions.
I'll try to fill in the blanks the more I learn. Thanks
It's just simple logic really - without enough info one can't answer a question. You've been around these forums long enough to know system info is good to know as well as exactly what is happening. It's not a matter of being a 'pro' or not and it's not a matter of patience on our part, As is often said we're not mind readers here.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven TDM plugin installer? lownotesinc Getting Started 2 11-16-2013 11:12 PM
v control (v2) plugin encoder cannot instantiate plugin screen in PT10.0.1 klyg Artist Series 2 02-29-2012 10:50 PM
The installer was unable to launch the PACE system files installer - Help please buzz302 Pro Tools M-Powered (Win) 3 02-14-2012 09:05 AM
Is there a seperate Windows 7 64 PT 8 installer (other than WinXP installer) RuffinMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-26-2010 09:43 PM
ProTools Installer/Un-Installer Bug? thias Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-18-2006 08:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com