Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-26-2014, 01:24 PM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

I just ran into this with Noble Q. Then when I tried to open another session with Noble Q and Vintage Warmer 2 being used and got the error along with a notice indicating neither could be activated due to insufficient system resources.

I sent a note to PSP support, hopefully they'll get a fix out soon.

Edit: Deleted the plugin database with Trasher and let PT rescan plugins. Seems ok for now.
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #12  
Old 07-28-2014, 02:04 AM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
I just ran into this with Noble Q. Then when I tried to open another session with Noble Q and Vintage Warmer 2 being used and got the error along with a notice indicating neither could be activated due to insufficient system resources.

I sent a note to PSP support, hopefully they'll get a fix out soon.

Edit: Deleted the plugin database with Trasher and let PT rescan plugins. Seems ok for now.
What is Trasher and where do I find it? I haven't tried this.
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...
Reply With Quote
  #13  
Old 07-28-2014, 09:02 AM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by jasperhb View Post
What is Trasher and where do I find it? I haven't tried this.
It's a PT utility program created by member Guitardom

http://duc.avid.com/showthread.php?t=316863
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #14  
Old 08-27-2014, 01:08 PM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
It's a PT utility program created by member Guitardom

http://duc.avid.com/showthread.php?t=316863
Thanks, now I've tried this and PT11 re-scanned/created the plugin DB.

However, I still get the same error.

BTW all my other plugins seem to work just fine and PT11 is humming along very stable, but my PSP plugins are unfortunately to no use for me at the moment.
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...
Reply With Quote
  #15  
Old 08-27-2014, 01:15 PM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

The problem had come back for me even after deleting and re-scanning the plugin database. It has since disappeared after I updated PT to 11.2.1.
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #16  
Old 08-29-2014, 08:23 PM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
The problem had come back for me even after deleting and re-scanning the plugin database. It has since disappeared after I updated PT to 11.2.1.
Updating to PT 11.2.1 unfortunately didn't fix the issue for me.

I wish I knew the reason for this error and how to fix it.
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...
Reply With Quote
  #17  
Old 12-16-2014, 05:42 PM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

PT 11.2.2 didn't fix this either.


I have no problem with any other plugins and I have quite a few other.

Too bad that my PSP plugins have been on the bench for so many months now. A waste really :-(
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...
Reply With Quote
  #18  
Old 12-16-2014, 06:04 PM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

I started seeing an occasional error again also. PSP released an update to vintage warmer and also a bulk installer. I deleted all my PSP plugins and let the installer do it's thing. I haven't had any issues since. I am thinking in addition to the vintage warmer problem maybe there may have been some other conflicts with different versions of other PSP stuff?
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #19  
Old 12-18-2014, 07:01 AM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
I started seeing an occasional error again also. PSP released an update to vintage warmer and also a bulk installer. I deleted all my PSP plugins and let the installer do it's thing. I haven't had any issues since. I am thinking in addition to the vintage warmer problem maybe there may have been some other conflicts with different versions of other PSP stuff?
Thanks for the tip.

I tried uninstalling all PSP plugins and install the ones I own again using the Multiinstaller.

The Multiinstaller sure is a nice and time-saving improvement.

Unfortunately, many PSP plugins still fail with "AAE Error -30001" after to re-install. :-(
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...
Reply With Quote
  #20  
Old 12-20-2014, 09:59 AM
jasperhb jasperhb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 45
Default Re: AAE ERROR -30001 - with PSP VintageWarmer 2 and other PSP plugins

Quote:
Originally Posted by Niner View Post
Have you contacted the boys in Poland directly about the issue? I've always found them to be prompt and responsive.
They are indeed very helpful but they are unable to recreate the error in their own environment so we've not been able to get closer to a solution.

I'll test with the new PT 11.3 just released and see if that helps.
__________________
Rgds

https://soundcloud.com/1iveowl/

Pro Tools 2018.4, Windows 10 Pro x64 (w/ latest update), i9-7980XE, ASUS TUF X299 Mark II, 64 GB Memory, Samsung 850 2TB SSD, UAD Apollo Twin II TB, RME Fireface USB, UAD-2 Octo PCI, Plugins: UAD Waves, Softube, FabFilter, Lexicon, NI Komplete 11 Ult, Celemony, Slate Digital, PSP, Arturia V Collection 6, FXPansion, iZotope, SoundToys, Spectrasonics...

Last edited by jasperhb; 12-21-2014 at 05:42 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAE -30001 Error with VTM Dot Pro Tools 11 5 03-18-2015 02:37 PM
AAE ERROR 30001 - with Slate VBC FG GRAY Seafoam_Green Pro Tools 11 7 05-13-2014 06:53 PM
Air plugins DAE ERROR 7054 MEAT Pro Tools TDM Systems (Win) 7 12-27-2008 08:43 PM
PSP VintageWarmer & MasterQ vrs Ozone.. vieris Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-23-2005 07:10 AM
DAE -7401 w/PSP VintageWarmer ... whtrabit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-21-2004 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com