Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2011, 06:29 AM
wolvesandi wolvesandi is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: birmingham, uk
Posts: 4
Default Profile as a monitor Board

Hello All,
Got a profile as a monitor board in our venue, its all good and using it well. The only thing we cant do is to get the main fader as the control level for the cue wedge.

Can this be done? Using the encoder now at the minute but would much prefer the master fader in a dark and live enviroment.

Cheers

Thanks in advance

Andi Lycett
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2011, 06:45 AM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,862
Default Re: Profile as a monitor Board

Hello and welcome to the DUC!!

Under options, busses tab, in the solo and monitor operations. Select "cue on mains fader".
__________________
Third Eye Studios.org
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2011, 07:53 AM
wolvesandi wolvesandi is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: birmingham, uk
Posts: 4
Default Re: Profile as a monitor Board

I dont have that button, can get to the screen but there is no option.

I have version 2.7.1.6

Would this make a difference ?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2011, 08:23 AM
Jason Stygar Jason Stygar is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 104
Default Re: Profile as a monitor Board

Ah. Yes.

I believe that came available with 2.8.5 for the Profile...

Along with a few other features, the 2.8.5 upgrade would do you well... And you'd probably just have to upgrade to 2.9 anyways, since I imagine they don't sell 2.8 by itself anymore...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2011, 08:31 AM
wolvesandi wolvesandi is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: birmingham, uk
Posts: 4
Default Re: Profile as a monitor Board

i typed our version wrong, we're on 1.7.1.6

How much is it to upgrade to 2.0 ?

Thanks

andi
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2011, 04:01 PM
Tiginbna Tiginbna is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 76
Default Re: Profile as a monitor Board

Hello Wolvesandi,

Back when I was on earlier versions of the software here is how I did it in jus a few steps.

1. Take a 110 ohm "digital" XLR cable from AES 1-2 out to AES 1-2 in.
(You can also use a very short XLR jumper if you have to.
But it is NOT recommended)
2. Assign the monitor (Cue) outputs to AES 1-2
3. Assign AES 1-2 Inputs to your last Stereo Return. (Either 8 or 16)
4. Make sure that channel is assigned to the stereo master buss
AND NOTHING ELSE IS ASSIGNED TO THE MASTER BUSS
5. Assign the master L/R outputs to any output on either the stage rack
or the local rack.
6. Plug what ever you want to use to monitor with into this output.
7. Turn up the cue/monitor knob on the top right of the work surface
to nominal
8. The master fader is now your master cue
9. NEVER...NEVER...NEVER cue/monitor the Stereo return you use.
Very bad things will happen.

Also you must realize there are 3 gain stages between the cue buss and your master output. The cue/monitor volume knob, the input pre/DA of the channel, and the channel fader.. if you use the fader.

I hope this helps.

Tig
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2011, 04:21 AM
Kenmillerjr's Avatar
Kenmillerjr Kenmillerjr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Posts: 597
Default Re: Profile as a monitor Board

Upgrade kits are $150 from any VENUE dealer.
__________________
Ken Miller, Jr.
Audio Engineer
Southside Baptist Church | Warner Robins, GA

| VENUE Profile 96X64 with MADI Option | ProTools 7.4.2 HD3 Accel PCI | ProTools 10 Native | MacBook Pro 17" OS 10.7.1 2.3GHz Intel Core i7 8GB Ram | Mbox 2 Pro | Mbox 3 Pro | Motu 896mk3 Hybrid |
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2011, 05:15 PM
JW3 JW3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Los Angeles, CA
Posts: 40
Default Re: Profile as a monitor Board

I would highly suggest getting the upgrade. The majority of features of the 2.8.5 update were for D-Shows being used as a monitor desk. Version 2.9 is the current Version we are on.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solo and Monitor Operations for Profile David Colella VENUE Live Sound Systems 3 03-01-2011 04:52 PM
Hum and DC from center monitor. Anyone know if it's the PS or Monitor board? Gordon Hookailo ICON & C|24 2 12-18-2010 01:42 AM
Profile monitor / trackball / keybaord? eytan VENUE Live Sound Systems 9 07-09-2007 02:47 AM
monitor board out / repair Jimmix ICON & C|24 1 05-30-2007 01:26 AM
Monitor Board "Upgrade" bairtracks ProControl, Control|24, Command|8 30 04-01-2001 03:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com