Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-17-2013, 12:16 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by Carl Kolchak View Post
Am I being really dumb?

As far as I can tell, all McDSP plugins are v5 (AAX 64bit), and available for the Windows OS, apart from :

6020 Ultimate EQ

AE400 Active EQ

SPC2000

What am I missing?
There is not even one McDSP AAX 64bit Windows Plug-In. Not Even one and no News when they plan on releasing them? Saw a photo today of Colin from McDSP at a conference with a MAC laptop in front of him so maybe Windows AAX 64bit is not a priority to them.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 Pro 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SanDisk 480GB SSD
AVID: Digidesign Digi 003 Console
Pro Tools 2018.10

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 12GB
SanDisk 256GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #12  
Old 10-17-2013, 01:13 PM
Pie Hole Sound Pie Hole Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 66
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by Carl Kolchak View Post
Am I being really dumb?

As far as I can tell, all McDSP plugins are v5 (AAX 64bit), and available for the Windows OS, apart from :

6020 Ultimate EQ

AE400 Active EQ

SPC2000

What am I missing?
From the bottom of the McDSP downloads page:

* AAX 64-bit versions of these v5 plug-ins for Windows are not yet available, please check back soon.

** AAX versions of these v5 plug-ins for Windows are not yet available, please check back soon.

As said by justus1900, not a single AAX64 Windows plug is shipping. Their press release from July touting AAX64 compatibility mentions it is a Mac only release (almost like it is a feature) and says "A 64-bit Windows release is coming soon".

You have to be keen-eyed (not salivating with CC in hand) to spot that they are not shipping AAX64 Windows plugs. They are working to hide this a bit in my opinion. Otherwise, in BOLD , at the top of the download page (or purchase page, or front page...) it would say something like:

"AAX64 VERSIONS FOR PRO TOOLS 11 ARE CURRENTLY A MAC ONLY RELEASE - WINDOWS VERSIONS COMING SOON!".

I'm sure some poor souls have mistakenly purchased what they thought were PT11 compatible Windows AAX64 McDSP plugs only to find out they are not out yet as a result of this obfuscation.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-17-2013, 02:15 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by Pie Hole Sound View Post
From the bottom of the McDSP downloads page:

* AAX 64-bit versions of these v5 plug-ins for Windows are not yet available, please check back soon.

** AAX versions of these v5 plug-ins for Windows are not yet available, please check back soon.

Great! I was being dumb....


Quote:
Originally Posted by Pie Hole Sound View Post

They are working to hide this a bit in my opinion.

I think you are being extraordinarily generous with that assessment.

I'd based my previous assumption on the info given on their AAX download page.

Whilst I admittedly never spotted the asterisked small print, I was completely fooled in to believing that the majority of their plug-ins were AAX for Windows, by virtue of the fact that their download grid shows the Windows logo alongside every product excluding the few I'd mentioned.

That coupled with the fact that this statement :

Quote:
Originally Posted by McDSP

IMPORTANT: This release requires Pro Tools 11.0.1 or later. Please visit the Avid website to download the latest Pro Tools installer.
is pretty definitive.

And this statement :

Quote:
Originally Posted by McDSP

NOTE: Pro Tools 10 users need to upgrade their Pro Tools to version 10.3.6 to use AAX format plug-ins as of this release. Older Pro Tools 10.x versions will continue to work with our TDM and RTAS builds, but it is required that all AAX users upgrade to Pro Tools 10.3.6.
is extremely misleading, as it implies that PT10.3.6 has some direct bearing on using AAX plugins (one might assume that means that McDSP have 32bit AAX plug-ins available, or PT10.3.6 can utilise 64bit AAX).

The only thing PT10.3.6 has any bearing on, is the ability to have a dual installation of PT10 & PT11.

Pro Tools 10 users need to upgrade their Pro Tools version to 11 to use AAX format plugins as of this release.


I certainly got the impression (I think from interviews with Colin) that not only were Windows releases imminent, but that they had arrived.

I honestly thought the only plugin I was waiting on was Revolver, and I thought that had recently been ported - I don't know where I must have got that impression now...

I guess I'd be pretty cheesed if I'd actually got round to installing PT11 yet.

I was actually seriously considering doing just that this weekend, as I'm between jobs for the next few days.

Guess I'll just put my feet up instead.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-17-2013, 02:57 PM
Pie Hole Sound Pie Hole Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 66
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by Carl Kolchak View Post
I think you are being extraordinarily generous with that assessment.
Yes, I think I'm being generous too

If it were my company, I'd want some clear labeling regarding this issue on the web site front page, or at the very least, on the purchase page. As it is now, it feels like at best it is a blatant attempt to hide the non-availability of Windows AAX64 McDSP plugs. At worst, a engineered attempt to "trick" Windoze dummies (like me) into buying plugs that have no use right now (coming soon!) in PT11 on Windows.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-18-2013, 02:25 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Maybe they should just change the name of the company to "McDSP AAX 64bit MAC" Since they only support MAC in AAX 64bit.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 Pro 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SanDisk 480GB SSD
AVID: Digidesign Digi 003 Console
Pro Tools 2018.10

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 12GB
SanDisk 256GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #16  
Old 10-19-2013, 11:44 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by justus1900 View Post
Maybe they should just change the name of the company to "McDSP AAX 64bit MAC" Since they only support MAC in AAX 64bit.

Well to be fair, they are called Mac DSP

Reply With Quote
  #17  
Old 10-19-2013, 12:57 PM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

McDowell Signal Processing.

In any case one would think there are many potential Windows users who would be interested in purchasing the new plugins, aside from wanting to use the rest in 64 bit format. Seems like it would just be good business to me.

I've been getting pretty interested in the DMG stuff in the meantime.
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #18  
Old 10-19-2013, 03:05 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,777
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
McDowell Signal Processing.

In any case one would think there are many potential Windows users who would be interested in purchasing the new plugins, aside from wanting to use the rest in 64 bit format. Seems like it would just be good business to me.

I've been getting pretty interested in the DMG stuff in the meantime.
Another issue is that some of us working pretty heavily in 11 are moving on from these plugins we already own that are not supported yet in 11. Mcdsp who I really like among others, I used to rely on, I am finding alternatives in many cases.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #19  
Old 10-19-2013, 03:55 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Another issue is that some of us working pretty heavily in 11 are moving on from these plugins we already own that are not supported yet in 11. Mcdsp who I really like among others, I used to rely on, I am finding alternatives in many cases.
Right you are.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #20  
Old 10-21-2013, 09:19 PM
matocaster1202 matocaster1202 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Olympia
Posts: 273
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

I really regret buying their plugins.
__________________
Pro Tools HD 10 & 11
Profire 2626/Focusrite
Octopre MKII
Mackie Control Universal Pro
Intel Core 2 Quad Q6600

Intel MB P35 Express Chipset 1333Mhz FSB
Memory: 32GB DDR3-800
OS:Windows 7 Ultimate
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
McDSP AAX for Windows now available !!! smfelton AAX Plug-ins 1 11-22-2013 10:44 PM
No 64bit McDSP Chrome-tone..Substitutes? Tim R. Pro Tools 11 4 07-17-2013 09:56 PM
Windows 64bit Citizen_M Pro Tools 10 5 04-29-2012 09:07 PM
McDSP / PT8LE / Win 7 64bit nickremmert 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-27-2010 09:45 AM
Does PT 7.3.1 not run on Windows XP 64bit? Neruk Pro Tools M-Powered (Win) 1 01-14-2008 11:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com