Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2019, 12:32 PM
amiller amiller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 207
Default 911! Anyone know the power supply for D Command?

My power supply blew up this morning. Anyone know the kind used for the D Command by chance?
__________________
PT 12.7 HDX 2/Mac OS 10.10.5
2012 Mac Pro 3.46GHZ/64GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2019, 03:17 PM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 526
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Here you go!!

I have replaced 2 of mine with this. There are 3 supplies in each unit, so make sure it's the right one!

https://power.sager.com/snp-z10b-3979628.html

Good luck!

Rob Burrell
aka mixboy
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD2018.12/Mac Pro Trashcan 6-core, 3.5ghz, 1TB SSD/32GB RAM/OSX10.13.6/Aja T-Tap/HD Native/Apogee Symphony/UAD-2 Octo PCIe/40 channel Blue D-Command
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2019, 01:16 PM
amiller amiller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 207
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Actually found the same thing, thanks! Turns out it was a bad chip. Overnighted a new one and BAM, back up and running as of just now!
__________________
PT 12.7 HDX 2/Mac OS 10.10.5
2012 Mac Pro 3.46GHZ/64GB RAM
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2019, 04:19 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 958
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by amiller View Post
Actually found the same thing, thanks! Turns out it was a bad chip. Overnighted a new one and BAM, back up and running as of just now!
A bad chip? Where?
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.5, PT2019.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.14.5, PT2019.6, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.14.5, PT2019.6
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2019, 01:39 AM
Jeezer Jeezer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: GB
Posts: 66
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Always check capacitors on PSUs (virtually 'free' if you can solder) before buying whole new PSUs.

Easy to check, easy to change and in 8/10 cases it'll be a cap that's gone bad or is going bad.
__________________
Windows 10 | i7 8700k Coffee Lake 6c/12t @ 5GHZ all cores | 3333mhz 32GB CL14 GSkill RJ Ram | 970 Evo SSD | PT12 HD @ 88.2k | ICON D-Command | Prism Titan Converters
Reply With Quote
  #6  
Old 12-01-2019, 02:14 PM
elonn elonn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Is someone know how to open the dcommand to access to the power supply module. Is there a video somewhere in the web (I didn’t find it ).

Thanks to all member of that group.

Eric Lonni
Re recording mixer with a dcommand with the same problem as yours.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-02-2019, 10:17 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,486
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by elonn View Post
Is someone know how to open the dcommand to access to the power supply module. Is there a video somewhere in the web (I didn’t find it ).

Thanks to all member of that group.

Eric Lonni
Re recording mixer with a dcommand with the same problem as yours.



Hi,


Take the right hand side panel and metal side panel off, about 16-20 small screws holding the metal panel on.


Then undo the 8 top allen bolts that hold the monitor and dynamics section in and just pull these sections out taking care of the connecting cables/ unplug them. and there you will see the 3 power supplies. Logic board power supply on the left. LED power supply in the middle and the faders power supply on the right.


Inspect capacitors for bulging on the top. caps have a cross carved on the tops to aid when they expand so you can see where they lift and bulge when they fail.


If you view one of my facebook posts here you can see the power supplies and a blown cap on the logic board...

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater


Here's the whole post with info about the caps ive bought...


https://www.facebook.com/photo.php?f...&theater&ifg=1




Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-02-2019, 10:22 PM
Syncrecy Syncrecy is online now
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Atlanta, GA
Posts: 70
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Hello all,

I need little...

The power supply for my C|24 has left the building. Does anyone happen to know the part number that Sager would recognize?

The unit is from Skynet #850-z300-D

There is a clicking sound coming from the unit, it currently being repaired but not feeling good without a backup or contingency plan.

Thanks
Lou
Reply With Quote
  #9  
Old Yesterday, 11:33 AM
Syncrecy Syncrecy is online now
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Atlanta, GA
Posts: 70
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quick Update:

Power Sager doesn't carrie this PSU () any longer... I'm hope to get some help / info here.

The repair guy just informed me that he could fit it ...

I would appreciate any help I can get

Thanks in advance,
Lou
Reply With Quote
  #10  
Old Today, 07:55 AM
puffin puffin is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 176
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Jimmy English
Allpro Electronics
606 Fesslers LN # 103
Nashville, TN 37210
http://www.allproelectronics.com/
repair@allproelectronics.com
PH: 615-310-2379
__________________
Brian Power, CAS
www.thehideoutstudios.com
2 Mixing stages in Nova Scotia!
Home to the Trailer Park Boys, 22 Minutes and Mr D as well as many more. Need proper ADR in Nova Scotia? I'm the call to make.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Command 8 Power supply davpond Buy & Sell 2 Today 09:06 AM
Where can i buy a Power Supply for my D-Command ? francois ICON & C|24 21 02-28-2019 06:28 PM
Command 8 Power Supply question MarkH ProControl, Control|24, Command|8 6 09-20-2017 06:11 PM
Command|8 Power Supply? stuseattle ProControl, Control|24, Command|8 5 05-03-2012 05:33 AM
Command 8 Power Supply infernojs ProControl, Control|24, Command|8 3 10-03-2005 01:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com