Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2007, 12:26 PM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 232
Default Aux Send Automation

Is there a way to copy/paste Aux send information between sends and/or audio tracks? Or, for that matter plug-in automation?

Buddy
Reply With Quote
  #2  
Old 04-27-2007, 12:58 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,379
Default Re: Aux Send Automation

Quote:
Is there a way to copy/paste Aux send information between sends and/or audio tracks? Or, for that matter plug-in automation?

Buddy
Hi,

Copy, then paste special.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2007, 02:40 PM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 232
Default Re: Aux Send Automation

Gee, thanks Chris.

How do you physically get to the automation data of the aux send and or plug in to copy and paste it to another?

Buddy
Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2007, 03:05 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,351
Default Re: Aux Send Automation

You can view any kind of automation data on each track in the edit window. On audio tracks you would normally view waveforms, but you can change this view to for instance send A volume automation.
Select with the Selector tool the length you'd like to copy, and then special paste this automation into any other view.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 04-27-2007, 04:09 PM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 232
Default Re: Aux Send Automation

Thanks,

Can you do it with Plug in Volume etc as well?

Buddy
Reply With Quote
  #6  
Old 04-27-2007, 04:17 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,351
Default Re: Aux Send Automation

Yes, just about any auto-enabled parameter. I encourage you to try it for yourself.

When you auto-enable a parameter, say input level for a compressor, this parameter can be viewed in the edit window on that track.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #7  
Old 04-29-2007, 11:51 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 232
Default Re: Aux Send Automation

Very Cool. Thanks!

One last question, is there a way to copy ALL of the plug in automation between plug ins or tracks or a particular section of a track instead of the parameter by parameter method?

Thanks,

Buddy
Reply With Quote
  #8  
Old 04-29-2007, 12:03 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,351
Default Re: Aux Send Automation

Not at the studio right now, but I think it's copy > special paste > all enabled.



Hold on - there's also copy special > all automation. That's the way to go.

After a cup of coffee I do think that special paste only can work with one automation playlist at a time, since you're "cross-pasting" between different kinds of automation.

Sorry for any misguidance.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #9  
Old 04-29-2007, 04:13 PM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 232
Default Re: Aux Send Automation

[QUOTE]
Not at the studio right now, but I think it's copy > special paste > all enabled.



Hold on - there's also copy special > all automation. That's the way to go.

Thanks so much Stig - that totally does what I was looking for.

Buddy
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Send Pan automation lane on 9.0.3? Craig F Pro Tools Software (Mac) 1 04-21-2012 12:12 PM
Can't record send automation PeterScherr Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 02-02-2009 06:36 PM
Copying send automation szajac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-12-2005 06:05 AM
6.9 Automation Send Level Bug Desert Fish Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-28-2005 11:12 AM
I/o send corrputs My automation? luckylukedg Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-14-2005 11:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com