Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2004, 07:47 AM
MAM MAM is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 29
Default Question for FlorianE about X-Mon

Hey FlorianE,

Can you detail the issues you are having with the X-Mon and Dolby equipment? We are considering an Control D purchase and would like to hear any feedback in regards to monitoring surround for post. Thanks in advance.

Matt
__________________
Matt Melberg
Audio Editor / Mixer
RIOT Atlanta
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2004, 03:27 AM
FlorianE FlorianE is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Zurich
Posts: 301
Default Re: Question for FlorianE about X-Mon

Matt

XMon is lacking monitoring Insert/Return points which would be needed to 'embed' the Dolby encode/decode chain within the monitor switcher.
Also, I believe setting monitoring levels at .5 dB steps is too coarse. At 7.1, stepping .5 dB on 8 discrete monitor chains can make much more than .5 dB change in SPL.
Additionally, the cable linking ICON and XMon is a RS422/MIDI/StereoAudio hybrid. Max cable length is limited by MIDI to something around 100ft. If you need more, you need to insert some sort of buffer-line driver. As XMon usually sits near ProTools, depending on the layout of your studio, it can easily happen to take more than 100ft from PT to the mixing aerea.

But XMon is not a buy/don't buy issue. We simply didn't connect it (ICON won't mind) and use our old, by now somewhat outdated (because analog only) Magtrax12 switcher. It gets the HD192 Output and takes care of the rest. Obviously, we are looking around for an alternative switcher or a mod to XMON.

-Florian
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2004, 07:35 AM
MAM MAM is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 29
Default Re: Question for FlorianE about X-Mon

Yikes, .5 db! I think that's pretty coarse as well. I hope they can address that. Thanks for the info.

Matt
__________________
Matt Melberg
Audio Editor / Mixer
RIOT Atlanta
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2004, 05:10 PM
Hostage Hostage is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Default Re: Question for FlorianE about X-Mon

Hello, Has anyone looked into Harisons Digital Super Mon System I know it is expensive just what we need spend more money. Too Bad Otari never moved foward on Pic Mix to make it digital anouther oustanding audio company that did not see the future
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2004, 10:30 PM
Samhein Samhein is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Posts: 526
Default Re: Question for FlorianE about X-Mon

Hi Florian,

We're new to this Dolby encoding/decoding thing, so I hope u can bear with me. I thought that simply sending out the 8 channels of audio via the Alt Outputs of XMon to the Dolby encoder would be sufficient? The decoder's output will then be connected to XMon's Surround Input for us to hear on the speakers.

Won't that work?
Reply With Quote
  #6  
Old 08-03-2004, 02:29 AM
FlorianE FlorianE is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Zurich
Posts: 301
Default Re: Question for FlorianE about X-Mon

Sorry to answer so late. Holidays.

Should work, of course.
But is not flexible.
As far as I can see, you'd have to repatch for different working modes.
Like A/B monitoring when you record stems.
Or quick-checking for LCRS-compatibility.
And what about the different monitoring levels?
Or using any other than ICON's meters?

Florian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fruity loops in pro tools question...not regular rewire question nutrinoland 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-23-2010 12:39 PM
quick question - Mbox Mini question - i forget JRup 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-18-2009 02:55 PM
Another optical expansion question question for boffins Che_Guitarra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-23-2008 11:21 PM
General Venue Automation Question - (Maybe dumb question) TwoPort VENUE Live Sound Systems 5 12-21-2007 02:41 PM
Chipset Question/Hard Drive Question andrewkstone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 07-26-2006 08:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com