Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2015, 09:53 PM
firmflange's Avatar
firmflange firmflange is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Upper Midwest
Posts: 186
Default Protools Control w/ Eucontrol connection ?

Hi everyone,

I'm new at this, and am trying to connect between the Eucontrol app and PT on my Ipad Air. (PT12, Yosemite)

Since I don't have Wifi at my home, do I need a router, and if so, could someone give me the name of a good router to get that would work between my Ipad air and the Eucontrol?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-25-2015, 07:15 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,697
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

be aware that it works best if your Wi-Fi network runs at 5ghz .. (not 2.4ghz) .. mine does not do well at 2.4ghz ..

i use an Apple Extreme Wireless Router .. it was given to me by a friend ..

any wireless router will do ..

there is suppose to be a way to Hard Wire your iPad to the computer .. Lighting to USB then USB to ethernet .. i do not have a USB to ethernet so i cannot test ..

cheers john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #3  
Old 12-25-2015, 07:21 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,856
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

How do you run a Wi-fi router if you don't have wi-fi at home?
I thought you need internet to run a wi-fi system for Eucon.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 12-25-2015, 08:12 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,697
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

you do not need the internet for EuCon just a router ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #5  
Old 12-25-2015, 09:30 AM
firmflange's Avatar
firmflange firmflange is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Upper Midwest
Posts: 186
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

Thanks. I'd sure like to know how to hardwire that. Can a router act as a Ethernet hub too?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-25-2015, 10:07 AM
thewiz's Avatar
thewiz thewiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Skien Norway
Posts: 290
Default Protools Control w/ Eucontrol connection ?

You need a Wi-Fi router..Apple Airport is great..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-25-2015, 02:26 PM
firmflange's Avatar
firmflange firmflange is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Upper Midwest
Posts: 186
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

Can I use the transport with the airport too?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-25-2015, 03:05 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,697
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

pretty sure if you hard wire the Transport to the Router than yes ... never tried it ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #9  
Old 12-25-2015, 05:52 PM
firmflange's Avatar
firmflange firmflange is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Upper Midwest
Posts: 186
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

thanks John, South, and Wiz, Here's one I found which isn't too expensive and shows 5ghz: Apple MD031LL/A AirPort Extreme. You guys think this would do the job?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-25-2015, 06:11 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,856
Default Re: Protools Control w/ Eucontrol connection ?

Quote:
Originally Posted by firmflange View Post
thanks John, South, and Wiz, Here's one I found which isn't too expensive and shows 5ghz: Apple MD031LL/A AirPort Extreme. You guys think this would do the job?
Yes that will work

Happy Holidays and Best Wishes
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EuControl/Workstation 3.3.1 and Pro Tools | Control v1.0.1 now available! Kyle Splittgerber Pro Tools | Control 0 09-14-2015 07:13 PM
EuControl/Workstation 3.3.1 and Pro Tools | Control v1.0.1 now available! Kyle Splittgerber Pro Tools | S3 0 09-14-2015 07:12 PM
EuControl/Workstation 3.3.1 and Pro Tools | Control v1.0.1 now available! Kyle Splittgerber Artist Series 0 09-14-2015 07:09 PM
EuControl not finding my MC Control on my Mac jimbridgman Artist Series 11 04-25-2012 04:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com